Mikael Akerfeldt: «Η αλλαγή στο στυλ μας ήταν απελευθερωτική»

Ο frontman των Opeth μίλησε για την prog rock εποχή του συγκροτήματος

27/11/2017 @ 13:05

O Mikael Akerfeldt σε συνέντευξη του αναπόλησε την εποχή που οι Opeth αποφάσισαν να γίνουν πιο prog-rock, ξεκινώντας με την κυκλοφορία του "Heritage" το 2011.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Η αλλαγή στυλ δεν ήταν κάτι τόσο σημαντικό για εμάς, ειδικά για εμένα. Ήταν όμως για τους φαν μας».

«Η κυκλοφορία του "Heritage" μάς άνοιξε πολλές πόρτες και τώρα νοιώθω πιο ελεύθερος όταν γράφω τραγούδια».

«Θα μπορούσα να γράψω έναν ακόμα death metal δίσκο, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε διαφορετική φάση. Ξέρω ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι από τους φαν μας να μην ακούνε τους καινούργιους δίσκους μας, αλλά μ' αρέσει που αυτή τη στιγμή γράφω μουσική που με κάνει χαρούμενο».

«Ως συγκρότημα, δυσκολευτήκαμε με την περιοδεία του "Heritage", επειδή ήταν μεγάλη και έγινε πριν καν την κυκλοφορία του δίσκου. Παίζαμε κάποια κομμάτια στις συναυλίες μας για δοκιμή και θέλαμε να δούμε πως θα αντιδράσει το κοινό στην αλλαγή μας».

«Η αλλαγή μας αυτή αποκάλυψε την ευαισθησία που έχουμε ως μπάντα. Σίγουρα νοιώθαμε πίεση, αλλά μόλις βγήκαμε στη σκηνή στην αρχή της περιοδείας, απελευθερωθήκαμε».

Πρόσφατα, ο Akerfeldt αποκάλυψε τα σχέδια των Opeth για τον επόμενο τους δίσκο, ενώ εδώ μπορείτε να θυμηθείτε όσα είχε ο γράψει ο Πάνος Παπάζογλου στην κριτική του "Heritage".

  • SHARE
  • TWEET