Ντοκιμαντέρ για τον απόλυτο rock ‘n roll φωτογράφο, Mick Rock

Ο φακός του αποθανάτισε μουσικούς όπως ο David Bowie, ο Lou Reed, οι Queen κ.α

27/03/2017 @ 14:56

Το "Shot! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock" είναι ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον φωτογράφο Mick Rock, ο οποίος έχει αποθανατίσει μουσικούς όπως ο David Bowie –μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες φωτογραφίες του «δούκα» όπως αυτές του Ziggy Stardust, είναι το Rock-, ο Lou Reed, οι Queen, οι Blondie, ο Iggy Pop, οι Daft Punk και πολλούς άλλους.

To trailer του ντοκιμαντέρ που δόθηκε στη δημοσιότητα παρουσιάζει φωτογραφικές στιγμές της καριέρας του, ανά τις δεκαετίες, από το εμβληματικό εξώφυλλο του "Queen II" μέχρι τα πορτρέτα του Father John Misty

Χαρακτηριστική η στιγμή που ο Rock αναφέρεται στην …αυτοεκπληρούμενη προφητεία του ονόματός του καθώς και στην συνεργασίας του με τον Bowie.

«Νομίζω πως το όνομά μου εισχώρησε στον ψυχισμό μου. Αν σκεφτόσουν έναν Rock n’ Roll φωτογράφο, πως θα τον ονόμαζες; Θα τον ονόμαζες Mick Rock… Δεν είχα κάνει πολλές φωτογραφίες συναυλιών μέχρι τη στιγμή που ο David ήρθε, από μόνος του, να με βρει. Η ιδέα ήταν κάτι του τύπου "δεν ξέρουμε ποιος είναι αλλά για να έχει προσωπικό φωτογράφο σίγουρα θα αξίζει". Έτσι ξεκινήσαμε». 

Το "Shot! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock" θα βρεθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 7 Απριλίου.

Δείτε εδώ το trailer.

  • SHARE
  • TWEET