Για πρώτη φορά στο Billboard Hot 100 το "Master Of Puppets"

Το κλασικό κομμάτι των Metallica βιώνει εμπορική αναβίωση εξαιτίας του "Stranger Things"

12/07/2022 @ 12:37

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αξιοποίηση του "Master Of Puppets" στο δεύτερο μισό της τέταρτης σεζόν του "Stranger Things", οδήγησε σε εμπορική αναβίωση της σύνθεσης.

Συγκεκριμένα, το ομότιτλο κομμάτι μέσα από τον κλασικό, τρίτο δίσκο των Metallica, εισήλθε στα charts του Billboard για πρώτη φορά από την κυκλοφορία του το 1986.

Η εμβληματική σύνθεση, που περιλαμβάνεται και στο επίσημο soundtrack της σειράς, εμφανίστηκε στο Billboard Hot 100, στον απόηχο της χρήσης της σε μια κομβική σκηνή, ενώ προς το παρόν βρίσκεταικαι στο νο.22 σε σχετικά charts του Spotify καθώς και στα αντίστοιχα βρετανικά charts για singles.

Υπενθυμίζεται, πως η παραγωγή της δημοφιλούς σειράς συνεργάστηκε με το γιο του Robert Trujillo, Tye για τα κιθαριστικά μέρη της σεκάνς, ενώ πριν λίγες ημέρες, οι Metallica με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τον χειρισμό από πλευράς παραγωγής του τραγουδιού.

Επιπρόσθετα, το σχήμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα video όπου παίζει ξανά το κομμάτι σε αντιστοιχία με τη χαρακτηριστική σκηνή, ενώ υπενθυμίζεται πως η επιτυχία του τραγουδιού χάρη στη σειρά, έπεται της αντίστοιχης του "Running Up That Hill" της Kate Bush.

@metallica #duet with @netflix Eddie, this is for you! #StrangerThings #StrangerThings4 #MasterOfPuppets #EddieMunson #Netflix ♬ original sound - Netflix
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Metallica (@metallica)

  • SHARE
  • TWEET