Matt Bellamy: «Η κιθάρα δεν έχει πλέον ηγετικό ρόλο στη μουσική»

Προκαλεί με τα λεγόμενά του ο γνωστός frontman;

21/02/2018 @ 17:59

 Ο Matt Bellamy των Muse μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με τον ρόλο που έχει πλέον η κιθάρα στο μουσικό στερέωμα.

«Η κιθάρα έχει γίνει πλέον ένα όργανο που δίνει υφή στη μουσική, δεν έχει τόσο ηγετικό ρόλο. Και πιστεύω ότι είναι θετικό αυτό.

Το καλό με αυτή τη μουσική περίοδο είναι ότι μπορείς να αναμείξεις κλασσική μουσική με hip-hop και ροκ στο ίδιο κομμάτι. Κάθε ροκ συγκρότημα που παίζει ακόμα κιθάρα, ντραμς και μπάσο έχει μείνει ελαφρώς στο παρελθόν

Εστιάζοντας στην τωρινή κατάσταση της μουσικής και πιο συγκεκριμένα της ροκ, ο Bellamy είπε:

«Φαίνεται ότι οι άνθρωποι προσκολλούνται στο είδος, δηλαδή στη μουσική αλλά και στο αισθητικό κομμάτι. Αυτό φαίνεται από το ντύσιμό τους αλλά και από τα άτομα που κάνουν παρέα.

Πιστεύω πλέον ότι από εδώ και πέρα πολλά κομμάτια θα αναμειγνύουν όχι μόνο στυλ αλλά και εποχές. Δηλαδή, έχεις έναν καλλιτέχνη όπως η Lana Del Ray, η οποία τραγουδάει ένα κομμάτι που έχει μουσική από τα 50s, αλλά μιλάει για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η περίοδος που διανύουμε είναι ενδιαφέρουσα για τη δημιουργία κομματιών που θα είναι διαχρονικά και όχι απαραίτητα προσκολλημένα σε μια μουσική φάση.»

Ο Bellamy σχολίασε και το τελευταίο single των Muse, "Thought Contagion":

«Το τραγούδι γράφτηκε με αφορμή τα νέα που ακούμε στις ειδήσεις. Πλέον, ο χρόνος που αφιερώνεται σε μια αληθινή είδηση είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με το χρόνο των ψεύτικων και χαζών ειδήσεων και αυτό είναι τρομακτικό.

Όταν ζεις μέσα σε μία φούσκα και τη βλέπεις, είναι τρομακτικό να ξέρεις ότι τα μυαλά των ανθρώπων μπορούν να επηρεαστούν από ψευδείς πεποιθήσεις ή από λανθασμένες σκέψεις.

Σχετικά με τον ήχο του κομματιού, θέλω να πω ότι είναι η πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο. Πάντα παρακολουθούσαμε το τι γίνεται γύρω μας και επηρεαζόμαστε από πράγματα που θεωρούμε μοντέρνα στη σύγχρονη μουσική.»

  • SHARE
  • TWEET