Liam Gallagher: «Δεν είναι ούτε Pink Floyd, ούτε Radiohead»

Ο πρώην τραγουδιστής των Oasis ετοιμάζει νέο δίσκο, αλλά όχι μόνος του

23/08/2016 @ 14:26

Ο Liam Gallagher επιβεβαίωσε ότι έχει γράψει νέα μουσική αλλά επιμένει ότι δεν προορίζεται για την «προσωπική καριέρα» του.

Τον Μάιο, είχε δώσει κάποια στοιχεία που έδειχναν την επιστροφή του στα μουσικά πράγματα, συνακολουθούμενα από την διάψευση ότι θα κινηθεί σόλο, απλώς «επειδή δεν είναι μαλάκας» (χρησιμοποιήθηκε πιο βαρύς χαρακτηρισμός)

Σε συνέντευξή του στο Q Magazine, ο πρώην τραγουδιστής των Oasis δηλώνει τώρα ότι έπιασε τον εαυτό του κάπως αναστατωμένο μετά από την διάλυση και των Beady Eye το 2014: «Το να είσαι μέλος μιας μπάντας σε κάνει να ξέρεις ακριβώς τί πρέπει να κάνεις καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, πάντα. Είναι γραμμένο σε βιβλίο. Μου λείπει όλο αυτό. Τρελαινόμουν. Εννοώ, τρέλα τύπου «ποιος είμαι». Ήθελα να ξεφύγω από τον εαυτό μου αλλά μόνο αυτόν είχα».

Μιλώντας για τα τωρινά καθέκαστα στην μουσική, πρόσθεσε: «Είναι σκατά! Είναι βαρετά χωρίς εμένα, δεν είναι;».

Ο Βρετανός frontman αποκάλυψε ότι δουλεύει σε νέα μουσική «με δυο παλικάρια που γνωρίζει». «Ο ένας είναι πολυοργανίστας και μπορεί να παίξει το οτιδήποτε. Όχι ότι υπάρχουν και πολλά να παίξει κανείς σ’ αυτά τα τραγούδια... Μια κιθάρα ακουστική. Μια κιθάρα ηλεκτρική. Ντραμς, πλήκτρα τόσα περίπου (δείχνει περί τις 12 ίντσες με τα χέρια του). Έχουμε ήδη ηχογραφήσει κάποια demo».

«Δεν ξεκινώ καμία σόλο καριέρα. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Απλώς υπάρχουν 10, 11 τραγούδια που είναι ικανά να ηχογραφηθούν. Διαθέτουν στυλ, δυναμισμό, οι μελωδίες είναι πρώτες και τα λόγια πολύ αστεία. Θα τα ηχογραφήσω λοιπόν φέτος και θα τα κυκλοφορήσω του χρόνου. Θα προκαλέσουν σοκ! Είναι ένας δίσκος που έχω γράψει εγώ, δεν θα σε κάνει να ξύνεις το πιγούνι σου (δηλαδή, δεν θα σε κάνει να αναρωτιέσαι, να προβληματίζεσαι). Δεν είναι ούτε Pink Floyd, ούτε Radiohead.»

  • SHARE
  • TWEET