Νεκρός ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Booker T And The MGs, Lewie Steinberg

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 82 ετών

26/07/2016 @ 11:58

Πέθανε ο πρώτος μπασίστας των Booker T And The MGs, Lewie Steinberg σε ηλικία 82 ετών, όπως επιβεβαιώνει το Stax Museum.

Ο μουσικός στο ξεκίνημα της καριέρας του, το 1961, είχε αναλάβει καθήκοντα μπασίστα στη session μπάντα της Stax Records, τους θρυλικούς Mar-Keys.

Ένα χρόνο αργότερα ο ντράμερ Al Jackson Jr και ο Booker T Jones τζάμαραν στο στούντιο ένα riff που έπαιζαν στις εμφανίσεις τους σε clubs, λίγο πριν την ηχογράφηση ενός jingle. Ο συνιδιοκτήτης της ιστορικής δισκογραφικής εταιρείας, Jim Stewart, τους βοήθησε να ηχογραφήσουν αυτό που έμελε να γίνει το κορυφαίο hit στα chart του R&B, το "Green Onions".

Ο Steinberg εμφανίστηκε στο ντεμπούτο άλμπουμ των Booker T And The MGs, "Green Onions", αλλά και στο "Soul Dressing" που ακολούθησε το 1965. Αντικαταστάθηκε από τον Donald "Duck" Dunn αλλά έγινε μέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, του Memphis Music Hall of Fame το 2002, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Booker T Jones και ο Steve Cropper είναι τα μόνα ζωντανά μέλη των Booker T And the MGs καθώς ο Al Jackson Jr δολοφονήθηκε το 1975 και ο Donald "Duck" Dunn πέθανε ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στην Ιαπωνία το 2012.

  • SHARE
  • TWEET