Πέθανε ο Leslie West των Mountain

Τίτλοι τέλους για τον τεράστιο Αμερικανό κιθαρίστα και τραγουδιστή

23/12/2020 @ 23:33

Έφυγε από την ζωή πριν λίγο σε ηλικία 75 ετών ο Leslie West, κιθαρίστας και τραγουδιστής των θρυλικών Mountain. Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε με σχετική ανάρτηση η εταιρεία Dean Guitars.

Από προχθές ήταν γνωστό ότι περνούσε πολύ δύσκολες ώρες, καθώς όπως ανέφερε ο αδελφός του, Larry West Weinstein, η καρδιά του σταμάτησε και η αναπνοή του τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη.

Ο σπουδαίος μουσικός έπασχε από διαβήτη, ασθένεια που είχε προκαλέσει τον ακρωτηριασμό του μεγαλύτερου μέρους του δεξιού του ποδιού το 2011.

Κυριότερα μέσα από μια σειρά άλμπουμ με τους Mountain στις αρχές των '70s, με κλασικότερα τα "Climbing!" (1970) και "Nantucket Sleighride", συνεισέφερε καθοριστικά στην διαμόρφωση της σκληρής κιθαριστικής μουσικής για τουλάχιστον μία δεκαετία.

O West γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1945 και κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Mountain" το 1969, ενώ παρέμεινε δραστήριος μέχρι και τα τελευταία χρόνια, με τους Mountain αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης.

Την περίοδο 1972 με 1974, κυκλοφόρησε με τον Jack Bruce των Cream και τον ντράμερ των Mountain, Corky Laing, δύο στούντιο δίσκους και έναν live υπό το όνομα West, Bruce & Laing.

Μεγαλύτερη επιτυχία των Mountain υπήρξε φυσικά το πασίγνωστο "Mississippi Queen¨, ενώ πολλοί είναι οι καλλιτέχνες, μεταγενέστεροι αλλά και σύγχρονοί του, που θεωρούν ότι η επιρροή στην ανάπτυξη του hard rock και του heavy metal υπήρξε καίρια.

  • SHARE
  • TWEET