Led Zeppelin: Οριστικό τέλος στην υπόθεση περί πνευματικών δικαιωμάτων του "Stairway To Heaven"

Το ανώτατο δικαστήριο των Η.Π.Α. απέρριψε νέα ακροαματική διαδικασία γύρω από την υπόθεση

06/10/2020 @ 11:54

Οριστικοί νικητές της περίφημης υπόθεσης γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα του "Stairway To Heaven" αναδείχθηκαν οι Led Zeppelin.

Η τελευταία δυνατή προσφυγή στην οποία μπορούσε να καταφύγει το δικηγορικό επιτελείο των Spirit, απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο των Η.Π.Α., που δεν επέτρεψε καν την τέλεση ακροαματικής διαδικασίας.

Αυτή η προσφυγή, που διαδέχθηκε την απόρριψη της έφεσης που ακολούθησε την πρώτη απόφαση και δικαίωση των Led Zeppelin, το 2016, ήταν και η μόνη εναπομείνασα ευκαιρία, σύμφωνα με το νομικό σύστημα των Η.Π.Α.

Υπενθυμίζουμε πως το 2014, ο Michael Skidmore, εκπρόσωπος της οικογένειας του Randy California, πρώην μουσικού των Spirit, πραγματοποίησε αγωγή κατά των Led Zeppelin, κατηγορώντας την μπάντα πως αντέγραψε στην εισαγωγή του "Stairway To Heaven" το "Taurus", τραγούδι των Spirit από το 1968.

Το εμβληματικό τραγούδι των Led Zeppelin, περιέχεται, στο κλασικό άλμπουμ τους, γνωστό ως "Led Zeppelin IV" που κυκλοφόρησε το 1971.

Η προαναφερθείσα έφεση, οδήγησε στον ορισμό νέας δίκης τον Σεπτέμβριο του 2018. Νωρίτερα όμως μες την χρονιά, το 9th US Circuit Court Of Appeals στο Σαν Φρανσίσκο, απέρριψε εκ νέου την προσφυγή της πλευράς των Spirit, εμμένοντας στην αρχική ετυμηγορία.

Με νέα αίτηση του τον Αύγουστο όμως ο Skidmore, θέλησε να καταφύγει στο ανώτατο δικαστήριο των Η.Π.Α., το οποίο όμως απέρριψε την αίτηση για νέα ακρόαση.

Όσον αφορά τις μουσικές εξελίξεις στο στρατόπεδο των Led Zeppelin, ανακοινώθηκε η επανακυκλοφορία του single του "Ιmmigrant Song", σε συλλεκτικό βινύλιο, εορτάζοντας έτσι τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του σπουδαίου "Led Zeppelin III".

  • SHARE
  • TWEET