Lars Ulrich: «Αρκετά μεγάλοι για το "Master Of Puppets"...»

Ο 52χρονος ντράμερ συζητά για το μέλλον των live εμφανίσεων των Metallica

04/11/2016 @ 11:05

O Lars Ulrich προειδοποιεί πως οι Metallica μπορεί να είναι πλέον αρκετά μεγάλοι για να παίξουν το ομώνυμο κομμάτι από τον τρίτο τους δίσκο, "Master Of Puppets".

Οι Metallica ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το 10ο άλμπουμ τους "Hardwired… To Self-Destruct" το Νοέμβρη του 2016, αρκετά χρόνια, δηλαδή, μετά το "Master Of Puppets" του 1986.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Lars Ulrich συζητάει τις προκλήσεις των live εμφανίσεων καθώς τα μέλη του συγκροτήματος μεγαλώνουν σε ηλικία, με τους James Hetfield, Kirk Hammett να διανύουν τα 53 τους χρόνια και τον ίδιο μαζί με τον Robert Trujillo να βρίσκονται στα 52.

«Δεν ξέρω αν θα μπορούμε να παίξουμε το "Master Of Puppets" όταν φτάσουμε τα 70. Οι Metallica είναι αναγκαίο να σωματοποιούν τη μουσική τους στις live εμφανίσεις. Κάποια κομμάτια μπορούν να γίνουν λιγότερο heavy ή πιο αργά. Μερικές άλλες φορές συνειδητοποιείς πως η μουσική έχει ανάγκη τις γνώριμες υψηλές εντάσεις και αν η φυσική μας κατάσταση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, τότε είναι καλύτερο να μην το κάνουμε. Η σωστή διαχείριση των φυσικών δυνάμεών μιας μπάντας τη βοηθά να μπορεί να ανταπεξέλθει στη διάρκεια ενός show».

Συνεχίζοντας ο Ulrich χρησιμοποιεί το παράδειγμα των Rolling Stones και του 75χρονου ντράμερ, Charlie Watts σαν την απόλυτο περίπτωση μουσικών που συνεχίζουν να παίζουν παρά την ηλικία τους:

«Ο Charlie Watts είναι πηγή έμπνευσης και ο χάρτης που συμβουλεύομαι για την πορεία μου. Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να παίζει live στα 70, αλλά δε μπορώ να ξέρω σε τι σωματική κατάσταση θα βρίσκομαι, Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα».

  • SHARE
  • TWEET