Επίσημη ανακοίνωση του Jay Weinberg για την απόλυσή του από τους Slipknot

Στο πλευρό του 33χρονου ντράμερ πληθώρα συναδέλφων του

13/11/2023 @ 10:08

Μία εβδομάδα μετά την απόλυσή του από τους Slipknot, ο Jay Weinberg έσπασε την σιωπή του με μια μακροσκελή επίσημη ανακοίνωση, η οποία ακολουθεί αυτούσια:

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι πώς θα ήταν να συναντούσα τον δεκάχρονο εαυτό μου, που είχε γουρλωμένα μάτια καθώς ερωτευόταν σφόδρα έναν νέο και συναρπαστικό ήχο και την αντίστοιχη κουλτούρα, και να του πω τα πάντα για τα τελευταία δέκα χρόνια. Ακόμα και τις πιο δύσκολες μέρες, θα ήθελα να πιστεύω ότι θα τον ενθουσιάσει η περιπέτεια που του επιφύλασσε.

Ήμουν συντετριμμένος και αποσβολωμένος όταν έλαβα το τηλεφώνημα το πρωί της 5ης Νοεμβρίου, τα νέα του οποίου, οι περισσότεροι από εσάς μάθατε λίγο μετά. Παρ' όλα αυτά, με συνεπήρε η αδιάκοπη αγάπη και η υποστήριξη που έχω λάβει από αυτή την απίστευτη κοινότητα που θεωρώ ότι είναι το δημιουργικό και καλλιτεχνικό μου σπίτι, και είμαι ευγνώμων γι' αυτό το γεγονός.

Αυτό δεν είναι το τέλος του ταξιδιού που ονειρευόμουν και δεσμεύτηκα να το δω, δεν ήταν καθόλου αυτό. Όμως, παρά τη σύγχυση και τη θλίψη, υπάρχει κάτι που παρέχει ισόποσα άνεση. Σε πολλούς ας εσάς που διαβάζετε τώρα: Πριν από δέκα χρόνια, δεν ήμασταν ακόμη γνωστοί. Και τώρα, είμαστε. Γι' αυτό, είμαι ευγνώμων με τρόπους που ποτέ δεν θα μπορέσω να εκφράσω πλήρως.

Μου αρέσει πολύ να παίζω τύμπανα. Πάντα θα μου αρέσει να παίζω τύμπανα. Πάντα θα έχω πάθος για τη μουσική, την τέχνη και τη δημιουργική έκφραση. Τίποτα δεν θα το αλλάξει αυτό ποτέ.

Δεν ξέρω πώς και δεν ξέρω πότε, αλλά ανυπομονώ να δημιουργήσω δυνατή, παθιασμένη και από καρδιάς μουσική που θα απολαμβάνουμε ξανά μαζί. Μέχρι τότε, να ξέρετε ότι ήταν η χαρά μιας ολόκληρης ζωής, το ότι πέρασα τα τελευταία δέκα χρόνια μαζί σας, και μοιραστήκαμε την αγάπη μας για αυτήν την ιδιαίτερη γωνιά της μουσικής και της τέχνης.

Αυτό δεν είναι το τέλος και είμαι ενθουσιασμένος να ανακαλύψω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Σας ευχαριστώ.»

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Weinberg, πληθώρα συναδέλφων του 33χρονου ντράμερ στάθηκαν με δηλώσεις τους στο πλευρό του.

Μεταξύ άλλων, την συμπαράστασή τους στον πρώην πλέον ντράμερ των Slipknot εξέφρασαν οι Matt Sorum, Aquiles Priester, Eloy Casagrande, Charlie Engen, Mike Portnoy, Alex Gonzalez και Chris Mora.

Ο πατέρας του Max Weinberg, μέλος της E Street Band και συνεργάτης του Bruce Springsteen, για δεκαετίες, αλλά και επικεφαλής της μόνιμης μπάντας στην εκπομπή του Conan O'Brien, ανέφερε χαρακτηριστικά: "For 33 years you've made your mom and I 100% proud. This moment is no exception. You're a class act! Love Dad".

  • SHARE
  • TWEET