Όταν ο Blaze Bayley τραγούδησε με τον Bruce Dickinson και τους Iron Maiden

Η γνωριμία των δύο frontmen λίγα χρόνια πριν την διαδοχή

16/08/2023 @ 21:29

Πιθανότατα η πλέον πολυσυζητημένη αντικατάσταση τραγουδιστή στον χώρο της metal μουσικής ήταν εκείνη του Bruce Dickinson από τον Blaze Bayley στους Iron Maiden.

Μετά την αποχώρηση του Dickinson το 1993 και πριν τη κυκλοφορία του "The X-Factor" το 1995, ο άγνωστος στο ευρύ κοινό τουλάχιστον της χώρα μας Bayley βρισκόταν ανάμεσα στους επικρατέστερους διαδόχους, καθότι συν τοις άλλοις ήταν Βρετανός και ομοεθνής των εν δυνάμει συνεργατών του στο θρυλικό συγκρότημα.

Αυτό που αποκαλύπτεται από τον ίδιο τον Bayley σε συνέντευξη που πρόκειται να δημοσιευτεί, είναι πως το «φλερτ» ξεκίνησε από την γνωριμία του με τον μετέπειτα προκάτοχό του.

Οι δύο frontmen γνωρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '80 στο Λος Άντζελες, στο καθιερωμένο εκείνα τα χρόνια μεταλλικό συνέδριο Concrete Music Foundations Forum.

Τότε, οι Wolfsbane του Bayley είχαν δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το όνομά τους, όντας η πρώτη μπάντα από την Μεγάλη Βρετανία που υπέγραψε στην Def Jam, την νεότευκτη δισκογραφική του γκουρού παραγωγού Rick Rubin.

Στη συνέχεια, το 1990, οι Wolfsbane άνοιγαν τις εμφανίσεις των Maiden στην περιοδεία για το "No Prayer For The Dying", με τον Bayley να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ακούγεται τόσο αλαζονικό, αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατό για να κλέψουμε τους θαυμαστές των Iron Maiden από τους Iron Maiden. Βγαίναμε εκεί έξω και το πιέζαμε πάρα πολύ. Θα σκαρφάλωνα παντού, σκαρφάλωνα παντού στα ηχεία, έτρεχα παντού.»

Η αναμενόμενη αντίδραση και αναγνώριση ήρθε από τον ίδιο τον Steve Harris, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η δική του ομάδα δέχοταν αυτού του είδους την ευεργετική πίεση.

Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η αποδοχή, που επιτρέπονταν στους Wolfsbane να βρίσκονται περιστασιακά στη σκηνή, αναλαμβάνοντας τα backing vocals του τραγουδιού "Seventh Son Of A Seventh Son".

Στις 18 Οκτωβρίου του 1990 στο Hammersmith Apollo του Λονδίνου συνέβη το ιστορικό γεγονός, με τους οπαδούς των Iron Maiden να βλέπουν το ίδιο το μέλλον του αγαπημένου τους συγκροτήματος χωρίς βέβαια να μπορούν να το διανοηθούν:

Στο μέσο περίπου του "Bring Your Daughter... To The Slaughter", o Dickinson αστειεύεται με τον Bayley και του δίνει το μικρόφωνο για το ρεφρέν.

Η συνέχεια λίγα χρόνια αργότερα είναι γνωστή σε όλους, και εάν δεν υπήρχε το ηχητικό ντοκουμέντο, θα ήταν δύσκολο να πιστέψουμε ότι Bruce Dickinson και Blaze Bayley μοιράστηκαν το μικρόφωνο σε συναυλία των Iron Maiden εν έτει 1990.

  • SHARE
  • TWEET