«Έφυγε» ο ντράμερ των Iron Butterfly, Ron Bushy

Την είδηση επιβεβαίωσε το επιδραστικό συγκρότημα με ανάρτησή του

30/08/2021 @ 11:55

Ο Ron Bushy, ευρύτερα γνωστός ως ντράμερ των ιστορικών Iron Butterfly, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TMZ, o Bushy έπασχε από καρκίνο, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε το ίδιο το συγκρότημα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Ο μουσικός ήταν ο μόνος στο συγκρότημα όπου συμμετείχε και στους έξι στούντιο δίσκους που κυκλοφόρησε, από το 1968 έως το 1975, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού "In-A-Gadda-Da-Vida" (Ιούλιος 1968), που σημείωσε πωλήσεις άνω των οκτώ εκατομμυρίων αντιτύπων την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας του.

Το κλασικό ομότιτλο κομμάτι, αρχικής διάρκειας 17 λεπτών, αποτέλεσε τη μεγάλη επιτυχία του σχήματος,περιέχοντας ένα σπουδαίο drum solo του Bushy, με την τρίλεπτη ραδιοφωνική εκδοχή του να φτάνει έως το Τop 40 του Billboard.

Προηγουμένως, οι Iron Butterfly είχαν κυκλοφορήσει την ίδια χρονιά το ντεμπούτο τους "Heavy", που αποτέλεσε δίοδο για περιοδείες με τους Doors, Who και Cream, μένοντας παράλληλα στα charts για περισσότερο από ένα χρόνο.

Μπορείτε να ανατρέξετε εδώ σε ένα εφ' όλης της ύλης αφιέρωμα του Rocking στο επιδραστικό συγκρότημα του οποίου ο Ron Bushy αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι.

  • SHARE
  • TWEET