Video διάρκειας 20 ωρών για τα 30 χρόνια του Indie Free Festival

To Κενό Δίκτυο γιορτάζει την επέτειο του ιστορικού ελεύθερου φεστιβάλ

29/06/2021 @ 14:37

Η ομάδα Κενό Δίκτυο γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια παρουσίας του εμβληματικού Indie Free Festival με τη δημοσιοποίηση δύο video συνολικής διάρκειας 20 ωρών, στα οποία εμφανίζονται συνολικά 96 καλλιτέχνες.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, συγκεντρώνονται εμφανίσεις καλλιτεχνών από όλα τα χρόνια του φεστιβάλ, της εγχώριας και μη, ανεξάρτητης rock, indie, post-punk και new wave σκηνής, ενώ στο δεύτερο, το οποίο διατίθεται εδώ, αντίστοιχες psy-trance, techno, experimental, dub-reggae και hip-hop μουσικών.

Όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του Κενού Δικτύου αναφορικά με την επέτειο, την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στον επίσημο ιστότοπό τους (από όπου προέρχεται και η κεντρική φωτογραφία του άρθρου):

«Aπό το 1990 έως σήμερα το INDIE FREE FESTIVAL αποτελεί κάθε καλοκαίρι την μεγάλη συνάντηση όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται στην κοινωνική απάθεια και την μαζική αποβλάκωση. Στέκεται στον αντίποδα μιας κοινωνίας που καταρρέει στον φασισμό και την υποταγή, την γελοιότητα, την εθελοδουλία και τον κυνισμό. Με την ετήσια συμμετοχή πάνω από 150 καλλιτεχνών και χιλιάδων φίλων, το φεστιβάλ είναι μια μεγάλη γιορτή της ελευθερίας, μια δημόσια έκφραση αξιοπρέπειας, αμφισβήτησης και χειραφέτησης. Οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται αφιλοκερδώς παίρνουν το πιο ζεστό χειροκρότημα όχι από πελάτες-θεατές αλλά από συντρόφους και φίλους. Με αυτό τον τρόπο σχηματίζουν μια underground σκηνή που στηρίζει εδώ και δεκαετίες τους κοινωνικούς αγώνες παράγοντας μια νέα ευαισθησία, νέους τρόπους να ζούμε μαζί, να νιώθουμε ο ένας τον άλλον και να κατανοούμε την Ζωή. Μια τέχνη επαναστατική, απελευθερωτική, χωρίς μπίζνες και φράγκα, χωρίς αυτολογοκρισία και περιορισμούς, χωρίς επιχειρηματίες, αυλές και αυλοκόλακες.

Η δικιά μας επανάσταση είναι ένα κάλεσμα για ΖΩΗ, ΕΡΩΤΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Για εμάς η ελευθερία είναι ριζωμένη στον έρωτα, την βασική ανθρώπινη ροπή προς την απόλαυση, την ευτυχία, την χαρά. Γνωρίζουμε πως κανένας μας δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος αν όλοι οι άλλοι γύρω του είναι δυστυχισμένοι. Ο έρωτας μας ωθεί να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον, να μοιραστούμε την χαρά, να ζήσουμε ενωμένοι τους καρπούς των αγώνων μας- την κοινωνική ισότητα και την δικαιοσύνη. Οι κυρίαρχες δυνάμεις της αγοράς και της συντήρησης καθώς οδηγούν τον πλανήτη στην καταστροφή επιβάλλουν μια ζωή ανταγωνισμού, εκμετάλλευσης, μοναξιάς και δυστυχίας. Σκοπός κάθε δράσης του Κενού Δικτύου είναι η ενδυνάμωση των κοινωνικών αντιστάσεων, η απελευθερωτική πράξη της δημιουργίας, της συνεργασίας, της αμοιβαιότητας, ο Έρωτας, η Κοινότητα, η Εξεγερμένη Χαρά.

Το 20ωρο video για τα 30 χρόνια του Κενού Δικτύου και του Indie Free Festival δεν είναι ένα αναμνηστικό αφιέρωμα αλλά αντιθέτως μια καταγραφή 96 συγκροτημάτων της ζωντανής underground σκηνής σήμερα, σε μια από τις καλύτερες εποχές της. Φυσικά, σαν όλα  τα όνειρα που ζήσαμε και ζούμε, οι αναμνήσεις εμφανίζονται ξαφνικά, αποσπασματικές, σύντομες, με κατεστραμμένο ήχο, θολές εικόνες από στιγμές ευτυχίας σε παλιότερα festival, συμμετοχές από σπουδαίους καλλιτέχνες του εξωτερικού, φίλοι και φίλες που χάθηκαν ή δεν ζουν πια, συναντούν νέους εραστές της τέχνης που δημιουργούν και ονειρεύονται την αντικουλτούρα της εποχής μας.  

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΙ.
ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ!

Κενό Δίκτυο [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]

https://voidnetwork.gr»

Δείτε επίσης:

Τα 100 καλύτερα άλμπουμ ελληνόφωνου rock

  • SHARE
  • TWEET