Οι fans του heavy metal, το mosh pit και οι απομακρυσμένες φυλές της Νέας Γουινέας

Έρευνα ανθρωπολόγων αναδεικνύει τα κοινά χαρακτηριστικά…

24/09/2018 @ 12:35

Οι fans του heavy metal επικοινωνούν μεταξύ τους όπως οι απομακρυσμένες φυλές της Papua New Guinea, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ανθρωπολόγων.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες συμπεριφοράς, κατά τη διάρκεια ενός mosh pit, οι οποίοι μεταφέρονται από τους γηραιότερους στους νεότερους, υπάρχουν τελετουργίες κοινής χρήσης δώρων κατά τη διάρκεια συναυλιών και όλα αυτά υπό την επιβλητική συνοδεία «σκοτεινής» και «καθαρτικής» μουσικής.

Η ανθρωπολόγος Lindsay Bishop ξόδεψε 10 χρόνια μελετώντας το heavy metal, μια μουσική σκηνή που ξεκίνησε από τους οπαδούς των Black Sabbath στο Birmingham και εξελίχθηκε σε μια παγκόσμια κουλτούρα, με εκατομμύρια οπαδούς σε κάθε χώρα.

Η έρευνά της κατέδειξε το πόσο κοινές και θεμελιώδης μπορούν να είναι ορισμένες αρχές της ανθρωπότητας.

Μιλώντας σχετικά:

«Η φαινομενικά ξεχωριστή κουλτούρα των mosh pits έχει στην πραγματικότητα πολλά κοινά στοιχεία με τις τελετές φυλών στα τροπικά δάση της Papua. Οι νέες γενιές μαθαίνουν από τους παλαιότερους πως το "moshing" δεν είναι μια μάχη αλλά ένας τρόπος απελευθέρωσης της έντασης, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις φέρνει τους συμμετέχοντες πιο κοντά».

Και συνεχίζοντας σε σχέση με τα αποτελέσματα της έρευνάς της:

«Το heavy metal έχει εξελιχθεί και δεν είναι, πλέον, μια αντρική υπόθεση. Το 1/3 των οπαδών του είναι γυναίκες».

  • SHARE
  • TWEET