Πέθανε ο Hank von Helvete των Turbonegro

Ήταν ο frontman του σχήματος από το 1993 έως το 2009

20/11/2021 @ 10:38

Έφυγε εχθές από την ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Hans-Erik Dyvik Husby, τραγουδιστής των Turbonegro από το 1993 έως το 2009.

Στο ευρύ κοινό ήταν γνωστός μεταξύ άλλων με τα ψευφώνυμα Hank von Helvete και Hank von Hell.

Ως μέλος των Νορβηγών κυκλοφόρησε τα "Never Is Forever" (1994), "Ass Cobra" (1996), "Apocalypse Dudes" (1998), "Scandinavian Leather" (2003), "Party Animals" (2005) και "Retox "(2007).

Στην σχετική ανακοίνωσή του, το σπουδαίο death punk / hard rock σχήμα αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Με τεράστια θλίψη, μάθαμε την τραγική είδηση ​​ότι ο Hans-Erik "Hertis" Dyvik Husby απεβίωσε.

Είμαστε ευγνώμονες για τις στιγμές και τη μαγεία που μοιραστήκαμε με τον Hans-Erik στου Turbonegro την περίοδο 1993 έως 2009.

Ως χαρισματικός frontman που διοχέτευε εξίσου το χιούμορ και την ευπάθεια, ο Hans-Erik ήταν καθοριστικός για την απήχηση του συγκροτήματος. Ήταν ένας ζεστός και μεγαλόκαρδος άνθρωπος, ένα άτομο πνευματικής και διανοητικής αναζήτησης, που του άρεσε να συνομιλεί με τον οποιονδήποτε. Είμαστε περήφανοι για όσα δημιουργήσαμε μαζί ως rock αδέρφια στους Turbonegro - την μουσική, τους χαρακτήρες, ολόκληρο το σύμπαν μας.

Ο Hank Von Helvete παραμένει μια εμβληματική φιγούρα στην ιστορία της νορβηγικής rock και λαϊκής κουλτούρας, έχοντας επίσης αφήσει το σημάδι του ως προσωπικότητα και στη διεθνή rock 'n' roll κοινότητα.

Ηθοποιός, ρομαντικός και διασκεδαστής - στη ζωή του ο Hank δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι ήταν άνθρωπος για τη σκηνή, αγαπώντας τα φώτα της δημοσιότητας και την προσοχή σε ένα δωματίο.

Οι σκέψεις και η καρδιά μας βρίσκονται στην οικογένειά του.

Αναπαύσου εν ειρήνη»

  • SHARE
  • TWEET