Αυτός είναι ο νέος δίσκος των Gravitysays_i

Όλες οι λεπτομέρειες για το "Quantum Unknown" που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο

02/09/2016 @ 16:01

Οι Πειραιώτες post-rockers Gravitysays_i ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τον διάδοχο του εντυπωσιακού  "The Figures Of Enormous Grey And The Patterns Of Fraud", πέντε ολόκληρα χρόνια μετά.

Το επερχόμενο, τρίτο studio άλμπουμ τους τιτλοφορείται "Quantum Unknown" και θα κυκλοφορήσει στις 16 του Σεπτέμβρη μέσω της Inner Ear, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο εδώ σε βινύλιο, CD και ψηφιακή μορφή για προπαραγγελία.

Αν στον προηγούμενο δίσκο υπέβοσκε η μεγάλη μάχη με τον εαυτό, το "Quantum Unknown" αποτελεί την απελευθέρωση από το εγώ. Με αυτήν την διάθεση ξεκίνησε η διαδικασία δημιουργίας των έξι συνθέσεων του νέου άλμπουμ, το αποτέλεσμα των τεσσάρων ετών συνεχούς ηχογράφησης και έντονου πειραματισμού των μελών της μπάντας με την μουσική και τους στίχους.

Το πειραματικό και ηλεκτρονικό στοιχείο αντικαθιστά τις ηλεκτρικές εκκενώσεις της προηγούμενης δουλειάς των Gravitysays_i, ενώ οι συνθέσεις των Μάνου Πατεράκη και Νίκου Ρέτσου καταπιάνονται με θέματα κάθε μορφής και ύφους, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την ίδια την ανθρώπινη οπτική.

Το artwork του νέου δίσκου υπογράφει η Ιφιγένεια Βασιλείου. 

Ο Κώστας Σακκαλής έγραψε για το προηγούμενο LP τους: «Συχνά το post rock συνδέεται με κάτι το δύσηχο, το μίνιμαλ σε βαθμό αγανάκτησης, τις νότες με το σταγονόμετρο και την επανάληψη ως θεμελιώδη αρχή. Να όμως που (και) ένα ελληνικό συγκρότημα εντυπωσιάζει, προσφέροντας μία άλλη οπτική αυτού του είδους... Οι δύο συνθέσεις που αποτελούν το σύνολο του άλμπουμ έχουν κάτι το επικό και ιερό συνάμα, σχεδόν Βυζαντινό, αλλά σίγουρα δε θα αναρωτηθείτε πού πήγε το rock από το post τους. Η καλύτερη προσομοίωση που μπορώ να τους αποδώσω προσωπικά είναι αυτή των Crippled Black Phoenix της Ελλάδας​».

"Quantum Unknown" tracklist:
    
1. More Than A Matter Of Instict
2. Of Woe / Migratory Birds
3. Dowser
4. An Ivory Heart
5. Every Man
6. Quantum Unknown (Riveted Eye)

  • SHARE
  • TWEET