Οι Gatecreeper δημοσιεύουν απρόσμενα τον νέο τους δίσκο

Ακούστε ολόκληρο το "An Unexpected Reality" από την ανερχόμενη death metal μπάντα

14/01/2021 @ 13:24

Το ανερχόμενο death metal σχήμα των Gatecreeper από την Arizona, έδωσε απρόσμενα στη δημοσιότητα το νέο του άλμπουμ.

Η μπάντα, ηχογράφησε το "An Unexpected Reality" EP, εν μέσω καραντίνας, με την υπάρχουσα πανδημία να επηρεάζει τον δίσκο και θεματικά, όπως υποδηλώνεται και σε τραγούδια όπως το "Superspreader".

Η κυκλοφορία είναι διαθέσιμη από τις 13 Ιανουαρίου σε όλες τις μορφές μέσω της Closed Casket Activities.

Ο δίσκος, βρίσκει το συγκρότημα, δύο χρόνια έπειτα από το "Deserted", να ξεδιπλώνει τις πιο grind αλλά και sludge επιρροές του.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής Chese Mason σχολίασε:

«Έχουμε έναν κανόνα στην μπάντα: όχι blastbeats. Αυτή τη φορά όμως κάναμε μια εξαίρεση για την πρώτη πλευρά του δίσκου».

Εμπνευσμένο από την δυαδικότητα του κλασικού άλμπουμ των Black Flag, "My War", το "An Unexpected Reality" χωρίζεται σε δύο διακριτές πλευρές:

«Ενώ εμβάθυνα σε δισκογραφίες σχημάτων όπως οι Eyehategod και οι Melvins, παρατηρούσα πως πάντα ανέφεραν ως επιρροή την δεύτερη πλευρά του βινυλίου του "My War". Μου έκανε εντύπωση να δηλώνουν συγκροτήματα ως επιρροή ένα μέρος κάποιου δίσκου και όχι ολόκληρο το άλμπουμ, και αυτό με συντρόφευσε έκτοτε».

Η πρώτη πλευρά του άλμπουμ, αποτελείται από επτά σύντομης διάρκειας τραγούδια, ενώ η δεύτερη αποτελείται από το εντεκάλεπτο, "Emptiness", που κινείται σε πιο doom/death/sluge ηχητικά πεδία.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο εδώ.

  • SHARE
  • TWEET