Τα περικάρπια των φεστιβάλ περιέχουν 20 φορές περισσότερα βακτήρια από τα ρούχα

Ανθυγιεινή η δημοφιλής τάση των μουσικόφιλων που τα φορούν για εβδομάδες

28/07/2016 @ 12:56

Όπως μια μελέτη αποκαλύπτει τα περικάρπια των φεστιβάλ περιέχουν 20 φορές περισσότερα βακτήρια από αυτά που υπάρχουν στα ρούχα.

Η δημοφιλής τάση των μουσικόφιλων οι οποίοι συνεχίζουν για εβδομάδες –ή ακόμα και για μήνες- να φορούν το περικάρπιο που αποκόμισαν σε κάποιο φεστιβάλ, ανεβάζει τις πιθανότητες μόλυνσης, δερματικών παθήσεων ακόμα και τροφικής δηλητηρίασης.

Ο μικροβιολόγος Dr. Allison Cottell μελέτησε έναν άνθρωπο ο οποίος φορούσε δυο υφασμάτινα περικάρπια για δυο χρόνια και ανακάλυψε χιλιάδες βακτήρια. Πιο συγκεκριμένα στα περικάρπια βρέθηκαν 9000 μικρόκοκκοι και 2000 σταφυλόκοκκοι.

Όπως ο Cottell επισήμανε: «Οι σταφυλόκοκκοι είναι συνήθως ακίνδυνοι αν και μπορούν να προκαλέσουν δερματικές παθήσεις και λοιμώξεις σε τυχόν εκδορές, όπως και μια μορφή τροφικής δηλητηρίασης σε περίπτωση που καταποθούν. Θα θεωρούσα ορθό να μην φοριούνται από ανθρώπους που δουλεύουν σε φαρμακευτικές βιομηχανίες ή σε εργασίες που σχετίζονται με προετοιμασία φαγητού, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα βακτήρια να διαδοθούν».

  • SHARE
  • TWEET