Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Δημήτρης Πολύτιμος

Ο μακροχρόνιος φίλος και συνεργάτης του Δημήτρη Πουλικάκου αποτελούσε εμβληματική μορφή της εγχώριας rock σκηνής

20/08/2021 @ 15:15

Όπως έγινε γνωστό μέσα από ανάρτηση του Ζωρζ Πιλαλί, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Δημήτρης Πολύτιμος.

Ο σπουδαίος μουσικός, αποτελούσε μια από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της εγχώριας ροκ σκηνής, λειτουργώντας ως ένας από τους πρώιμους στυλοβάτες της.

Γεννημένος στη Σύρο το 1933, ο πιανίστας ξεκίνησε την μουσική του σταδιοδρομία από το Κουκουβάγια Jazz Club της Πλάκας, ενώ κομβική ήταν η ένταξή του το 1965 στο ιστορικό συγκρότημα M.G.C., το οποίο, διασκευάζοντας μεταξύ άλλων Stones, Dylan, Cream και Hendrix, έστρεψε τον καλλιτέχνη προς πιο ροκ κατευθύνσεις.

Το 1967 οι M.G.C. ήταν ένα από τα σχήματα που άνοιξαν την θρυλική (και επεισοδιακή) συναυλία των Rolling Stones, βραδιά όπου ο Πολύτιμος πρότεινε στον παιδικό του φίλο Δημήτρη Πουλικάκο να ενταχθεί στο σχήμα, όπως και εν τέλει συνέβη.

Έπειτα από τη διάλυση της μπάντας και την φυλάκισή του για πέντε μήνες επί δικτατορίας. ο Πολύτιμος ταξίδεψε το Σεπτέμβριο του 1969 στο Παρίσι, όπου και ήρθε σε επαφή με τους Aphrodite's Child, με τους οποίους και συνεργάστηκε στο μνημειώδες "666", όπου και συμμετείχε στα φωνητικά.

Έπειτα από περιπλανήσεις του σε Η.Π.Α., Ασία και Αγγλία, ο μουσικός γύρισε στην Ελλάδα το 1974, με τη μεταπολίτευση, με το μυθικό του βιογραφικό να περιλαμβάνει συμμετοχές σε κλασικά άλμπουμ της εγχώριας σκηνής όπως το "Ζωντανοί Στο Κύτταρο" (1971), το "Φλου" (1979) των Παύλου Σιδηρόπουλου και Σπυριδούλα, καθώς και το "Μεταφοραί Εκδρομαί Ο Μήτσος" (1976) του επί χρόνια συνοδοιπόρου του Πουλικάκου, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως υπό την ονομασία Παραμύθι Χωρίς Όνομα, οι Πουλικάκος και Πολύτιμος είχαν εμφανιστεί στο Κύτταρο το 2014 σε δύο ιστορικές βραδιές για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε την σχετική ανταπόκριση του Rocking.gr εδώ.

Δείτε επίσης:

Τα 100 καλύτερα άλμπουμ ελληνόφωνου rock

  • SHARE
  • TWEET