Τα σκυλιά αγαπούν τη reggae…

Έρευνα δίνει απαντήσεις για τις μουσικές προτιμήσεις των τετράποδων φίλων μας

27/01/2017 @ 11:14

Αν ποτέ αναρωτηθήκατε για το είδος της μουσικής που αρέσει στο σκύλο σας, μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Σκωτίας δίνει απαντήσεις.

Παίζοντας διάφορα είδη μουσικής για τα «αντικείμενα μελέτης» τους, οι ερευνητές κατέληξαν πως τα σκυλιά ενδιαφέρονται κυρίως για τη reggae και το soft rock, έχοντας σαν οδηγό τις «θετικές αλλαγές συμπεριφοράς» τους.

Ο καθηγητής Neil Evans, υπεύθυνος της έρευνας, επισημαίνει όμως ότι αυτό δεν είναι σίγουρο πως αντιπροσωπεύει το γούστο όλων των σκύλων, καθώς οι αντιδράσεις τους παρουσίασαν μεγάλο εύρος σε σχέση με τα διαφορετικά είδη μουσικής που χρησιμοποιήθηκαν.

«Υπάρχει σαφώς η πιθανότητα όπως οι άνθρωποι έτσι και οι τετράποδοι φίλοι τους, να έχουν τις …προσωπικές τους μουσικές προτιμήσεις», καταλήγει ο καθηγητής Evans στο συμπέρασμά του.

Η έρευνα επίσης έδειξε πως τα σκυλιά «εκτιμούν» όλα τα είδη μουσικής, μένοντας τη περισσότερη ώρα που η μουσική παίζεται, ξαπλωμένα παρά …στα πόδια τους.  

Άξιο αναφοράς, βέβαια, είναι πως μόνο πέντε είδη μουσικής χρησιμοποιήθηκαν στο πείραμα. Το soft rock, η reggae, η κλασική μουσική, η soul μουσική της Motown και η pop.

Ακούστε εδώ τον Peter Tosh που κάτι παραπάνω ήξερε…

  • SHARE
  • TWEET