Οι Dirtmusic για πρώτη φορά στην Αθήνα

Οι τρεις χαρισματικοί μουσικοί θα εμφανιστούν στη σκηνή του Temple τον Νοέμβριο

09/10/2018 @ 09:56

Dirtmusic

Για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Opening Act: Alcalica

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Temple, Ιάκχου 17 - Γκάζι

Πόρτες: 20:30 - Έναρξη 21:30

Τιμές εισιτηρίων:
20€ (προπώληση)
23€ (ταμείο)

Σημεία προπώλησης:
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
• Kremlino (Καραΐσκου 119, Πειραιάς, τηλ.: 2104100010 - kremlino.gr)
• Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 - yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Facebook Event

Τρεις χαρισματικοί μουσικοί συναντιούνται σε ένα αναπάντεχο μουσικό ταξίδι! Ο Hugo Race (ex Bad Seeds) και ο Chris Eckman (Walkabouts) ενώνουν τις δυνάμεις τους με την εμβληματική φιγούρα του Murat Ertel (Baba Zula) συνεχίζοντας την πορεία των Dirtmusic! 

Τρεις καλλιτέχνες με διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο, τρεις φωνές που ανακαλύπτουν μια κοινή γλώσσα στην κληρονομιά του κόσμου και την εκφράζουν μέσα από διαφορετικά όργανα και μουσικές επιρροές. Στο νέο τους άλμπουμ, "Bu Bir Ruya", αποτυπώνουν μουσικά τις απόψεις και την στάση τους για την πολιτική, την καταπίεση και την μετανάστευση. 

Ακούστε το “The Border Crossing”

Οι Dirtmusic ξεκίνησαν ως ένα ακουστικό blues τρίο αποτελούμενο από τον Hugo Race, τον Chris Eckman και τον Chris Brokaw. H τυχαία τους συνάντηση με τους Tamikrest στο Festival au Désert στο Timbuktu το 2008 αποδείχτηκε μια ευχάριστη αλλαγή στους μουσικούς τους ορίζοντες. Η συνεργασία τους με τους Tamikrest και άλλους εξαιρετικούς μουσικούς από το Μάλι αποτυπώθηκε δισκογραφικά στα άλμπουμ BKO (2010), Troubles (2013) και Lion City (2014).

Για το νέο τους άλμπουμ, "Bu Bir Ruya", οι Dirtmusic στράφηκαν γεωγραφικά σε άλλα μέρη. Ο Murat Ertel, η ψυχή των Baba Zula, πήρε τη θέση του Brokaw. Το άλμπουμ είναι ένα αναπάντεχο και ανήσυχο μουσικό αποτέλεσμα τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα. Η συμμετοχή του Murat Ertel σε αυτό το άλμπουμ δίνει ένα post punk - Turkish psychedelia ήχο, ενώ δε λείπουν οι funk και ηλεκτρονικές αναφορές που βρίσκονται στον ήχο των Baba Zula. Στα live shows τους προσθέτουν ντραμς και κρουστά και εγγυώνται ένα ταξίδι στον πυρήνα της μουσικής.

Line Up:
-Hugo Race: vocals, guitars, bass, loops, programming
-Chris Eckman: vocals, guitars, loops, kalimba
-Murat Ertel: vocals, electric saz, divan saz, bağlama rhythm machine
-Ümit Adakale: darbuka, davul, bendir, percussion
-Milan Cimfe: drums

Οι Alcalica ολοκληρώνουν την περιοδεία τους (Flagless Tour) στην Ελλάδα ως opening act των DirtMusic! 

Οι συναυλίες των Alcalica συνδυάζουν όργανα και ακούσματα φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους ταξιδεύοντας τους ακροατές επάνω σε ένα μουσικό ηλεκτρονικό χαλί που συνεχώς μεταβάλλεται. Οι στάσεις του ταξιδιού είναι πολλές και απρόβλεπτες: μπορεί να είναι μια μπαουχαουζική-ντανταϊστική αυτοσχεδιαστική παράσταση, μπορεί να είναι μια μεθυστική μη δογματική τελετουργία ή μπορεί να είναι απλά μουσική, ειλικρινής, χορευτική μουσική. Η κάθε συναυλία σημαδεύεται από τη στιγμή και το τοπίο, σημαδεύεται από εκείνη την επαφή που αντηχεί αιώνια και αγγίζει σε ένα βαθύτερο επίπεδο τον πυρήνα των υλικών που ενώνουν τους ανθρώπους.

Οι Alcalica κατάγονται από το νησί της Λέσβου και από το Βερολίνο. Ο ήχος τους (Dream 'n' Bass / Underground Mediterranea όπως τον αποκαλούν οι ίδιοι) έχει επιρροές από το ρεμπέτικο και τα broken beats. Στη μουσική τους χρησιμοποιούν περσικό σαντούρι, ελληνικό μπαγλαμά, αφρικανική καλίμπα, hardware electronics και φωνητικά σε πέντε γλώσσες. Μέσα σε δώδεκα χρόνια έχουν κυκλοφορήσει έξι δίσκους σε βινύλιο και έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναυλίες ανά την Ευρώπη. Έχουν συνεργαστεί στο studio αλλά και πάνω στη σκηνή με γνωστούς καλλιτέχνες όπως είναι, μεταξύ άλλων, οι Baba Zula και η Brenna MacCrimmon.

Περισσότερες πληροφορίες:
- Videos: vimeo.com/258057113
- Music: alcalica.org/music/listen-to-alcalica
- Website: alcalica.org

Collaborations with Murat Ertel:
- "Civilization" live recording: youtu.be/flWsbggYmY8
- "Le Furet Dans La Foret En Feu" (Baba Zula Gecekondu, Doublemoon Recs, 2010): soundcloud.com/tree-by-alcalica/le-furet-dans-la-foret-en-feu

Dirtmusic Alcalica Athens

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET