Silenoz: «Ο νέος δίσκος των Dimmu Borgir θα έχει λιγότερα ορχηστρικά μέρη»

Η νορβηγική συμφωνική black metal μπάντα γράφει τον διάδοχο του "Eonian"

27/10/2020 @ 10:55

Ο κιθαρίστας των Dimmu Borgir, Silenoz, επιβεβαίωσε ότι η μπάντα δουλεύει υλικό για τον καινούργιο της δίσκο και διάδοχο του "Eonian".

«Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία σύνθεσης για το νέο άλμπουμ» είπε. «Οπότε τα πράγματα πάνε αρκετά καλά, για να είμαι ακριβής. Έχουμε αρκετές ιδέες για υλικό και φέρνουμε τα πάντα στο καζάνι των Dimmu, τα ανακατεύουμε και προκύπτουν διάφορα από αυτό. Οπότε είναι σαν μηχανή κιμά. Είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, αλλά πολύ διασκεδαστική και δεν υπάρχει έλλειψη ιδεών και ριφ. Είναι σαν μια πρόκληση να τα συνδέσεις όλα. Καθώς επίσης και το να διαχωρίσεις τα περιττά, βασικά. Το νιώθω πολύ καλό, και δεν θα μας πάρει 10 χρόνια μέχρι να βγει το επόμενο άλμπουμ - σας το εγγυώμαι».

Σχετικά με την μουσική κατεύθυνση του νέου υλικού των Dimmu Borgir, ο Silenoz απάντησε: «Είναι παράξενο να μιλήσω για αυτό τόσο νωρίς στη διαδικασία σύνθεσης, αλλά το νιώθω σα να είναι λίγο πιο «γυμνό». Και αυτό ίσως δεν λέει πολλά, επειδή έχουμε τόσα πολλά (στοιχεία). Αλλά νιώθω ότι θα το ελαφρύνουμε λίγο, ειδικά στο κομμάτι της ορχήστρας. Οπότε ο κόσμος δεν θα πρέπει να ξαφνιαστεί αν ακούσει μια πιο απογυμνωμένη εκδοχή των Dimmu στον επόμενο δίσκο».

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Silenoz είχε δηλώσει ότι οι Dimmu Borgir θα αγρίευαν στην επόμενη δισκογραφική τους απόπειρα. «Πλέον, με τον (μπασίστα) Victor (Brandt) στο συγκρότημα, και το γεγονός πως είναι και αυτός κιθαρίστας, θα είμαστε τέσσερις που θα γράφουμε κιθαριστικά ριφ» είπε ο κιθαρίστας της νορβηγικής μπάντας. «Θα μου έκανε εντύπωση αν ο δίσκος ήταν προσανατολισμένος στην κιθάρα, αλλά δεν θα με πείραζε» συνέχισε.

To "Eonian", ο τελευταίος δίσκος της συμφωνικής black metal μπάντας, βγήκε το 2018 και εδώ μπορείτε να διαβάσετε την κριτική του Rocking, ενώ το 2019 επισκέπτηκαν την Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  • SHARE
  • TWEET