"Deutschland": Οι Rammstein σπάνε σιωπή δέκα χρόνων και ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων

Δείτε το νέο video των πρωτοπόρων του industrial metal

28/03/2019 @ 22:30

Έχοντας μόλις πριν λίγες ώρες ανακοινώσει πως η νέα τους δουλειά θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου, οι Rammstein δίνουν στη δημοσιότητα και το ολοκαίνουργιο single, "Deutschland".

Πρόκειται για το πρώτο τραγούδι της γερμανικής μπάντας μετά από 10 χρόνια απουσίας από την δισκογραφία.

Δείτε εδώ το επικό video του "Deutschland".

Nα σημειώσουμε πως το νέο clip προκάλεσε την οργή ισραηλιτικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών, καθώς τα μέλη της μπάντας εμφανίζονται με στολές κρατουμένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης του Γ΄ Ράιχ  και με θηλιές περασμένες στους λαιμούς τους.

«Με αυτό το βίντεο το συγκρότημα υπερέβη στα εσκαμμένα», σημείωσε σε δηλώσεις της η Σαρλότε Νόμπλοχ, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και πρώην πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου της Γερμανίας.

«Η εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος και η μετατροπή του σε κοινοτοπία, όπως σε αυτά τα πλάνα, δείχνουν ανευθυνότητα», πρόσθεσε.

«Νομίζω πως πρόκειται για μια πολύ κακόγουστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας», αναφέρει ο Φίλιξ Κλάιν, κυβερνητικός επίτροπος αρμόδιος για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, επισημαίνοντας πως το βίντεο έχει μοναδικό σκοπό την προώθηση των πωλήσεων του άλμπουμ της μπάντας.

  • SHARE
  • TWEET