Dawn Ray'd: Ακούστε το καινούριο τους single

«Έχουμε ανεχθεί για πολύ καιρό αντικοινωνικούς αποτυχημένους να χρησιμοποιούν ακροδεξιές τακτικές για να σοκάρουν»

05/05/2021 @ 11:41

Οι Dawn Ray'd επιστρέφουν με ένα διμερές EP ονόματι "Wild Fire" την προσεχή Παρασκευή, 7 Μαΐου.

Η κυκλοφορία, θα περιλαμβάνει δύο διαφορετικές συνθέσεις του ίδιου τραγουδιού, ονόματι "Wild Fire I" και "Wild Fire II", με την πρώτη να κινείται στο γνώριμο black metal ύφος της μπάντας, ενώ η δεύτερη θα αγκαλιάζει την  folk πλευρά τους.

Το αναρχικό black metal σχήμα, που παρουσίασε ζωντανά σε αποκλειστική πρεμιέρα στα πλαίσια του πρόσφατου Roadburn Redux τις δύο νέες του συνθέσεις, έδωσε επίσης στη δημοσιότητα το lyric video για το "Wild Fire I", το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Σχολιάζοντας την κυκλοφορία, η μπάντα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για πάρα πολύ καιρό, έχουμε ανεχθεί αντικοινωνικούς αποτυχημένους να χρησιμοποιούν ακροδεξιές τακτικές για να σοκάρουν, ντροπιαστικά απομεινάρια του παρελθόντος, κινήσεις δειλίας τις οποίες όμως θεωρούν πως δεν υποστηρίζουν, απλά και μόνο για να δώσουν λίγο νόημα στις κατά τα άλλα αδιάφορες μπάντες τους.

Γιατί όλες αυτές οι μπάντες, (των οποίων ξέρουμε όλων τα ονόματα), όταν πιεστούν, απαρνούνται κάθε σύνδεση με τέτοιους χώρους, αποποιούνται κάθε ευθύνης, μουρμουρίζουν απολογίες και επιμένουν πως έχει συμβεί κάποια παρεξήγηση, ή υφίσταται κάποιο διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο;

Οι Dawn Ray'd έχουμε κάνει ότι περνά από το χέρι μας για να καταστήσουμε όσο πιο σαφές γίνεται το τι πιστεύουμε, γιατί θεωρούμε πως αυτός ο κόσμος χρήζει βελτίωσης καθώς και πως μπορεί αυτή να έρθει. Μια από τις πρώτες μας δουλειές είναι να εξαλείψουμε αυτά τα παράσιτα, τους δειλούς και κακούς ηθοποιούς από τις κοινότητές μας. Στεκόμαστε ενάντια στον φασισμό κάθε μορφής, τώρα και για πάντα».

Υπενθυμίζουμε πως μπορείτε να ανατρέξετε εδώ σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του συγκροτήματος με τον Αποστόλη Ζαμπάρα στα πλαίσια της κυκλοφορίας του προ διετίας, εξαιρετικού τους δίσκου ονόματι "Behold Sedition Plainsong".

  • SHARE
  • TWEET