Πέθανε ο κιθαρίστας των Fleetwood Mac, Danny Kirwan

Συμμετείχε σε 5 άλμπουμ των Fleetwood Mac

11/06/2018 @ 10:25

Πέθανε ο πρώην κιθαρίστας των Fleetwood Mac, Danny Kirwan.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από μια δήλωση του συγκροτήματος στο  Facebook:

«Ο Danny ήταν μια μεγάλη δύναμη στα πρώτα μας χρόνια. Η αγάπη του για τα blues τον έφερε στους Fleetwood Mac, το 1968», αναφέρει ο Mick Fleetwood σχετικά.

«Η κληρονομιά του Danny θα μείνει αποτυπωμένη στη μουσική που έγραψε και έπαιξε σαν μέλος των Fleetwood Mac. Ήταν 68 χρονών».

Ο Kirwan έγινε μέλος των Fleetwood Mac σε ηλικία 18 ετών, με την μπάντα να αποτελείται, εκείνη την εποχή, από τους Mick Fleetwood, John McVie, Peter Green και Jeremy Spencer.

Το πρώτο άλμπουμ στο οποίο έγραψε και ο ίδιος μουσική ήταν το ιστορικό "Then Play On", που κυκλοφόρησε το 1969. Μετά την αποχώρηση του Green και του Spencer, ο Kirwan ηχογράφησε μερικά ακόμα άλμπουμ πριν απολυθεί από το συγκρότημα το 1972 κατά τη διάρκεια της περιοδείας για την προώθηση του "Bare Trees" και λόγω προβλημάτων που είχε με το αλκοόλ.

Η σόλο καριέρα του Kirwan με διάφορους συνοδοιπόρους διήρκησε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Έπειτα τα ίχνη του χάνονται για αρκετά χρόνια. Ξαναεμφανίζεται στα κοινά το 1993 και μεταξύ άλλων αποκαλύπτει πως για αρκετά χρόνια έμενε σε ένα hostel αστέγων.

  • SHARE
  • TWEET