Φόβοι ότι οι περιοδείες και οι μεγάλες συναυλίες θα επανέλθουν το 2021

Αρκετά θολό το τοπίο σχετικά με την συναυλιακή δραστηριότητα

13/04/2020 @ 15:40

Ο Dr. Ezekiel "Zeke" Emanuel δεν θεωρεί ότι μεγάλες συναθροίσεις, όπως οι συναυλίες, είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν το ερχόμενο φθινόπωρο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στους New York Times.

Ήδη πολλά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ, όπως το BST Hyde Park, το Glastonbury, το Download και το Hellfest, ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν για εφέτος και ανανέωσαν το ραντεβού με το κοινό τους για το 2021.

Ο Emanuel είναι ένας από τους δημιουργούς του Affordable Care Act (γνωστού ως Obamacare) και ειδικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, όπως συνέδρια, συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις: όταν λένε ότι πρόκειται να επαναπρογραμματίσουν ένα συνέδριο ή μια εκδήλωση αποφοίτησης για τον Οκτώβριο του 2020, δεν έχω ιδέα πώς νομίζουν ότι είναι πρόκειται για εφικτή δυνατότητα. Νομίζω ότι αυτά τα γεγονότα θα είναι τα τελευταία που θα επανέλθουν. Ρεαλιστικά μιλάμε για το φθινόπωρο το 2021 το νωρίτερο. Εστιατόρια που μπορούν να μπουν τραπέζια έξω, ίσως πιο γρήγορα.»

Ο ατζέντης Daniel DeFonce, υπεύθυνος για την περιοδεία "Devastation Οn Τhe Nation", ήταν από τους πρώτους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας που μετέθεσε προγραμματισμένες συναυλίες για το 2021. Σε ανάρτησή του την προηγούμενη εβδομάδα στο Twitter ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κατά τη γνώμη μου, πάρα πολλοί αισθάνονται αισιόδοξοι για τις περιοδείες. Για εμένα, είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω ακόμη. Η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από τις μπάντες που βγαίνουν σε περιοδεία. Η άποψή μου για το πότε θα ξεκινήσουν περιοδείες; Αρχές του 2021. Ακόμα κι αν γίνουν περιοδείες αργότερα φέτος.

Αν πραγματοποιηθούν περιοδείες αργότερα μέσα στην χρονιά, η προσέλευση θα είναι μειωμένη στο μισό και η χωρητικότητες θα μειωθούν κατά το ήμισυ ή ακόμα και χαμηλότερα, εάν βέβαια εξακολουθούν να λειτουργούν οι χώροι. Οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να φοβούνται να κυκλοφορήσουν, ακόμη και αν αρθούν ο περιορισμοί στην κυκλοφορία.

Πόσοι διοργανωτές θα έχουν χρήματα για την καλύψουν τις απώλειες από συναυλίες; Επίσης, προβλέπω ότι πολλές συμφωνίες για αμοιβές θα καθορίζονται ανάλογα με την προσέλευση. Πόσες μπάντες μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να δώσουν συναυλίες όπου θα πληρωθούν ανάλογα με την προσέλευση;»

  • SHARE
  • TWEET