Bruce Dickinson: «Οι ψηλές μου είναι ακόμη καλύτερες από πριν τον καρκίνο»

Ο μεγάλος frontman μιλάει για τις αλλαγές που υπέστη η φωνή του μετά την περιπέτεια της υγείας του

19/12/2017 @ 11:03

Κατά την διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισής του σε εκπομπή της Σουηδικής τηλεόρασης, ο Bruce Dickinson μίλησε για την φωνή του και τις αλλαγές που υπέστη μετά την διάγνωσή του με καρκίνο, τρία χρόνια πριν.

«Είναι λιγάκι διαφορετική», είπε. «Δύο πράγματα έχουν κάπως αλλάξει. Το πρώτο είναι το σάλιο μου, που προφανώς και λυπαίνει λίγο τον λαιμό, αλλά πλέον είναι λιγότερο απ’ ότι παλιότερα. Αν και, δέκα χρόνια πριν, αν πάθαινα τον ίδιο καρκίνο δεν θα παρήγαγα πια καθόλου σάλιο. Τώρα βρίσκομαι στο 70% και αυτό είναι θαυμάσιο.»

Συνεχίζει:

«Το δεύτερο πράγμα που άλλαξε κάπως είναι το σχήμα του πίσω μέρους της γλώσσας μου, που σχηματίζει τους ήχους των φωνηέντων και τέτοια. Μάλλον η επιφάνεια εκεί έχει αλλάξει σχήμα και παρατηρώ κάποιες διαφορές με πριν».

Και κλείνει, λέγοντας: «Παραδόξως, οι πάνω οκτάβες της φωνής μου πιθανώς να είναι ελαχίστως βελτιωμένες από πριν» και γελώντας.

Στις αρχές του 2015, ο frontman των Iron Maiden υπεβλήθει σε χημειοθεραπεία και ακτινοβόληση που διήρκεσαν εννιά εβδομάδες. Μερικούς μήνες αργότερα, οι γιατροί θεώρησαν και επισήμως ότι είχε διαφύγει τον κίνδυνο.

  • SHARE
  • TWEET