Έφυγε από τη ζωή ο Garry Roberts των Boomtown Rats

Ο κιθαρίστας ήταν ιδρυτικό μέλος του ιστορικού ιρλανδικού συγκροτήματος

10/11/2022 @ 13:49

Όπως ανακοίνωσαν οι Boomtown Rats με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Garry Roberts, κομβικό μέλος του συγκροτήματος.

Tα αίτια του θανάτου του κιθαρίστα και συνιδρυτή του ιστορικού ιρλανδικού συγκροτήματος δεν έγιναν γνωστά, με την μπάντα στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της να τον χαρακτηρίζει ως τον άνθρωπο που συνόψιζε στο έπακρο την προσωπικότητα των Boomtown Rats.

Όπως αναφέρει και το rock/new wave σχήμα, ο, γεννημένος το 1950, Roberts ίδρυσε τους Boomtown Rats το 1975 σε μια pub του Δουβλίνου, και μέχρι το 1985 όπου και διαλύθηκε, το συγκρότημα κυκλοφόρησε έξι δίσκους, μεταξύ των οποίων και τα hits "I Don't Like Mondays" και "Rat Trap".

Το 2019, ο Garry Roberts συμμετείχε στην επανένωση της μπάντας, που κυκλοφόρησε το 2020 το άλμπουμ "Citizens Of Boomtown", ενώ στην πορεία του συμμετείχε στο προσωπικό άλμπουμ του διάσημου τραγουδιστή του σχήματος, Bob Geldof, "How To Compose Popular Songs That Will Sell" το 2011.

Την ανάρτηση των Boomtown Rats, υπογράφουν όλα τα υπόλοιπα μέλη τους, Bob Geldof, Pete Briquette, Simon Crowe, Darren Beale και Alan Dunne.

Δείτε επίσηςThe Boomtown Rats - "Live In Germany 1978" (Rocking review)

  • SHARE
  • TWEET