O Bob Geldof ξαναηχογραφεί το "Do They Know It's Christmas?" στην 30ή επέτειό του

Διάσημοι Βρετανοί καλλιτέχνες βοηθούν στον πόλεμο κατά του ιού Εμπολα

10/11/2014 @ 21:01
Οι εμπνευστές του Band Aid, Bob Geldof και Midge Ure ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου πως θα κυκλοφορήσει σε νέα ηχογράφηση το διάσημο φιλανθρωπικό τραγούδι, "Do They Know It's Christmas?".

Για την 30ή επέτειο ενός από τα πιο επιτυχημένα singles της ιστορίας, ο Bob Geldof έπεισε να δώσουν παρών τους Chris Martin, Bono, Foals, Ed Sheeran, One Direction, Jessie Ware, Fuse ODG, Emeli Sande, Sam Smith, Sinead O'Connor, Ellie Goulding, Elbow και τον Roger Taylor των Queen. Ο David Bowie πιθανότατα θα προλογίσει το video για το τραγούδι.

Oλα τα κέρδη θα βοηθήσουν στη μάχη εναντίον του Εμπολα στην Δυτική Αφρική, ενώ ο Ure τόνισε πως πολλοί στίχοι έχουν αλλαχτεί. Ο Geldof θεωρεί πως ο κόσμος πεθαίνει, απλά επειδή είναι φτωχός. «Εχουμε γιατρούς, φάρμακα, νοσοκόμες, λεφτά αλλά χιλιάδες πεθαίνουν γιατί δεν έχουν χρήματα. Είναι ντροπή» είπε χαρακτηριστικά.

Το τραγούδι θα ηχογραφηθεί από τον Paul Epworth (γνωστό από τη συνεργασία του με την Adele) στις 15/11 στο ίδιο στούντιο που είχε φτιαχτεί και το original και θα είναι έτοιμο για downloading στις 17/11. Είναι η 4η βερσιόν του τραγουδιού μετά από αυτές του ’89 και 2004 με τον Bono να είναι παρών σε τρεις.
  • SHARE
  • TWEET