O Bono απολογείται για το περιβόητο περιστατικό με το iTunes

«Το punk rock κομμάτι του εαυτού μου θεώρησε πως αυτό θα έκαναν και οι Clash»

24/10/2022 @ 15:15

Στην επερχόμενη βιογραφία του, "Surrender: 40 Songs, One Story", o Bono σχολιάζει εκ νέου το περιβόητο περιστατικό του 2014, όταν και οι U2, στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ τους "Songs Of Innocence", ο δίσκος κατέβηκε αυτόματα στις συσκευές 500 εκατομμυρίων χρηστών του iTunes και της Apple.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής, δήλωσε μεταξύ άλλων, σε απόσπασμα που δημοσιεύεται σε αποκλειστικότητα από το Guardian:

«Εάν το να κυκλοφορούμε τη μουσική μας σε ανθρώπους που αρέσκονται σε αυτή, είναι η ιδέα, τότε είναι καλή ιδέα. Αλλά εάν η ιδέα ήταν να μοιραστούμε τη μουσική μας με ανθρώπους που δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για αυτή, τότε ίσως θα έπρεπε να περιμένουμε αντιδράσεις. Αλλά τι θα ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί; Θα ήταν σαν ένα περιττό mail.

Δεν είναι ακριβώς αυτή η αλήθεια.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 δεν αφήσαμε απλώς ένα μπουκάλι γάλα έξω από κάθε σπίτι. Σε μερικές περιπτώσεις το ρίξαμε και μες τα corn flakes του κόσμου. Κάποιοι αρέσκονται να το κάνουν μόνοι τους, ενώ άλλοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Αρκετά σύντομα αντιληφθήκαμε πως συμμετείχαμε σε μια μεγάλη συζήτηση αναφορικά με την εισβολή τεχνολογικών κολοσσών στις ζωές μας. Το μέρος μέσα μου που θα προέρχεται πάντα από το punk rock θεώρησε πως αυτό θα έκαναν και οι Clash. Ανατρεπτικά. Αλλά η ανατροπή είναι δύσκολο να υποστηριχθεί όταν συνεργάζεσαι με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη».

Δείτε επίσης: Ο Bono αποκαλύπτει ότι έχει δεχτεί απειλές για την ζωή του

  • SHARE
  • TWEET