Bobby Gillespie και Jehnny Beth συνεργάζονται σε νέο άλμπουμ

Ακούστε το πρώτο single από το "Utopian Ashes"

01/04/2021 @ 11:34

Ο ιθύνων νους των Primal Scream, Bobby Gillespie και η frontwoman των Savages, Jehnny Beth ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν σε ένα νέο στούντιο άλμπουμ.

Ο συνεργατικός δίσκος, θα ονομάζεται "Utopian Ashes" και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου.

Οι δύο καλλιτέχνες, που το 2017 είχαν αποκαλύψει πως βρίσκονταν στο στούντιο δουλεύοντας πάνω σε ένα, τότε άγνωστο, project, έδωσαν στη δημοσιότητα και το πρώτο single από τον δίσκο, για το κομμάτι "Remember We Were Lovers".

Στον δίσκο, θα συμμετέχουν επίσης ο Johnny Hostile (συνεργάτης της Beth - μπάσο) καθώς και τρία επίσης μέλη των Primal Scream, οι Andrew Innes (κιθάρα), Martin Duffy (πιάνο) και Darrin Mooney (τύμπανα).

Η Beth, σχολιάζοντας τη συνεργασία, ανέφερε:

«Κατά τον ίδιο τρόπο που δημιουργείς χαρακτήρες για μια νουβέλα, έτσι και εμείς δημιουργήσαμε χαρακτήρες εδώ. Βάζεις και τον εαυτό σου όμως μέσα, ενώ προσπαθείς να κατανοήσεις την ανθρώπινη φύση. Το τραγούδι οφείλει να είναι αυθεντικό. Αυτό είναι το μόνο που μετράει».

Ο Gillespie πρόσθεσε:

«Όταν γράφεις ένα τραγούδι, παντρεύεις το προσωπικό με το φανταστικό και δημιουργείς τέχνη. Σκεφτόμουν δύο ανθρώπους που ζουν μόνοι τους, μαζί αλλά ξεχωριστά, υπάρχοντας και υποφέροντας σε ψυχολογική δυσφορία, που συνεχίζουν όμως εξαιτίας υποχρεώσεων  και αφοσίωσης».

Υπενθυμίζεται πως πέρσυ η Beth κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό της δίσκο, "To Love Is To Live".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "Utopian Ashes".

‘Chase It Down’
‘English Town’
‘Remember We Were Lovers’
‘You Heart Will Always Be Broken’
‘Stones of Silence’
‘You Don’t Know What Love Is’
‘Self-Crowned King of Nothingness’
‘You Can Trust Me Now’
‘Living A Lie’
'Sunk In Reverie’

  • SHARE
  • TWEET