Μήνυση εναντίον του Bob Dylan για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης κοπέλας το 1965

Nομικός εκπρόσωπος του μουσικού ισχυρίζεται πως οι κατηγορίες είναι αναληθείς

17/08/2021 @ 12:21

Μήνυση κατατέθηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Manhattan από μια γυναίκα εναντίον του Bob Dylan, με την οποία τον κατηγορεί για σωματική επίθεση, ηθελημένη ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση καθώς και αιχμαλωσία το 1965, όταν αυτή ήταν 12 ετών.

Το νομικό έγγραφο επισημαίνει μεταξύ άλλων πως τα περιστατικά συνέβησαν το χρονικό διάστημα των έξι εβδομάδων μεταξύ Απριλίου και Μαΐου του 1965, κατά το οποίο ο Dylan, ηλικίας 24 ετών τότε, σύναψε διαπροσωπικές σχέσεις με το άτομο, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική του θέση, με τους δικηγόρους της να ισχυρίζονται πως είναι σε θέση να αποδείξουν τις κατηγορίες ενώπιον του δικαστηρίου.

Σε άλλο σημείο, η μήνυση αναφέρει πως ο μουσικός παρείχε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες στην J.C., η οποία έως και σήμερα, 56 χρόνια μετά, συνεχίζει να υποφέρει ψυχολογικά από τις εν λόγω εμπειρίες, οι οποίες την οδήγησαν στο να λάβει φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και κάτοικος του Connecticut, η J.C., κατέθεσε την μήνυση στη Νέα Υόρκη επειδή, όπως υποστηρίζει, τα συμβάντα έλαβαν χώρα μεταξύ άλλων και στο δωμάτιο που διέμενε ο Dylan στο Chelsea Hotel στο Manhattan.

Επιπρόσθετα, έπειτα από επικοινωνία του Pitchfork όσο και του Guardian με την πλευρά του Dylan, νομικός εκπρόσωπος του καλλιτέχνη απάντησε πως οι ισχυρισμοί είναι αναληθείς και πως σκοπεύουν να τους αντικρούσουν δυναμικά στις δικαστικές αίθουσες.

Συντονιστείτε στο Rocking.gr για κάθε νεότερη εξέλιξη γύρω από το ζήτημα.

  • SHARE
  • TWEET