Η ανακοίνωση των Pig Destroyer για τον χαμό του Blake Harrison

Ο εκλιπών ήταν μέλος του σπουδαίου grindcore σχήματος μέχρι το 2022

12/03/2024 @ 08:50

Έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 48 ετών ο Blake Harrison.

Από το 2006 μέχρι το 2022 ήταν μέλος των Pig Destroyer, αναλαμβάνοντας synthesizer και samples.

Σύμφωνα με ανάρτηση της συντρόφου του, Lindsey Turnbullet, ο Harrison προδώθηκε από την καρδιά του, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε παλέψει με τον καρκίνο, έχοντας βγει νικητής.

Στην σχετική ανακοίνωση η οποία ακολουθεί αυτούσια, το σπουδαίο grindcore σχήμα από την Virginia αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Ο Blake Hollingsworth Harrison ήταν η αντανάκλαση του εαυτού μας (spirit animal) για περισσότερο από 20 χρόνια.

Αρχικά, το συγκρότημα του Blake, οι Daybreak και οι Pig Destroyer, ήταν και οι δύο νεοσύστατες μπάντες κακοπροαίρετων που μάχονταν για να εδραιώσουν το αποτύπωμά τους στη σκηνή. Τελικά, ο Blake εντάχθηκε στους Pig Destroyer στις αρχές του 2004 βοηθώντας με το merchandise στην περιοδεία "Grind Over UK". Έτσι ξεκίνησε μια δημιουργική αδελφική φιλία που θα εκτείνοταν για πάνω από δύο δεκαετίες, σε πολλές χώρες και σε πολλά άλμπουμ.

Ο Blake εντάχθηκε στους Pig Destroyer ως ηχολήπτης πλήρους απασχόλησης το διάστημα πριν το "Phantom Limb". Εκεί μάθαμε όλοι μαζί πώς να κάνουμε ένα συγκρότημα να λειτουργεί. Όλοι μοιραζόμασταν τις ίδιες αξίες και βασικές πεποιθήσεις σε αυτό που κάναμε, ενώ γίναμε γρήγορα μια στενή οικογένεια.

Όλοι όσοι γνώριζαν τον Blake αγαπούσαν τον Blake. Το φως τον κύκλωνε. Έπρεπε να τον συναντήσεις μόνο μια φορά. Εμείς στο Pig Destroyer είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τον χρόνο που μπορέσαμε να μοιραστούμε μαζί του.
 
Σε ευχαριστούμε για όλα Blake. Ευχαριστούμε για εκατομμύρια αναμνήσεις, γέλια και ιστορίες. Είσαι χαραγμένος στο θεμέλιο της ζωής μας.

God speed Blake, you rascal. Love you man

Με τους Pig Destroyer, ο Harrison κυκλοφόρησε τρία full-length άλπμουμ, τα "Phantom Limb" (2007), "Book Burner" (2012) και "Head Cage" (2018), μια σειρά από singles και EP, καθώς και το ζωντανά ηχογραφημένο "Pornographers Of Sound: Live In NYC".

Ο Blake Harrison είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Rocking με αφορμή την ανάδειξη του "Book Burner" στα κορυφαία άλμπουμ του 2012.

  • SHARE
  • TWEET