Nergal: «Οι εκκλησίες στην Πολωνία πρέπει να μείνουν ανοιχτές»

Ο διάσημος μουσικός σχολιάζει σαρκαστικά την απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τις εκκλησίες από το lockdown

28/03/2021 @ 18:50

O frontman των Behemoth και Me And That Man, Adam Darski, «απέδωσε εύσημα» στην πολωνική κυβέρνηση για την απόφασή της να κρατήσει ανοικτές τις εκκλησίες παρά την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα.

Έχοντας έναν από τους υψηλότερους μέσους όρους θανάτων στην Ευρώπη λόγω του κορωνοϊού, αλλά και αρκετά κρούσματα ημερησίως, η κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να λάβει αυστηρά μέτρα με τον διάσημο μουσικό να σχολιάζει τις αποφάσεις αυτές.

Προφανώς, ο γνωστός και για την δικαστική του διαμάχη του με θρησκευτικές οργανώσεις μουσικός, δείχνει την απέχθεια του για την θρησκεία με έναν ακόμα τρόπο, όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. 

«Η κυβέρνηση της Πολωνίας μόλις ανακοίνωσε καθολικό lockdown στην Πολωνία. Σχεδόν τα πάντα κλείνουν: εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, κομμωτήρια εκτός από... τις εκκλησίες. Όσο και αν απεχθάνομαι το 99% των απερίσκεπτων ενεργειών τους αυτή η απόφαση με χαροποιεί ιδιαίτερα» έγραψε ο Darski σε ανάρτησή του στο Instagram.

«Πιστεύω βαθύτατα ότι οι εκκλησίες πρέπει να είναι εντελώς ανοικτές παρά την πανδημία. Όχι στο 100% της χωρητικότητας, αλλά στο 150% ή και περισσότερο. Πηγαίνετε να μοιραστείτε το πάθος σας αγαπητοί μου Καθολικοί, μοιραστείτε το σήμα της ειρήνης, κρατήστε χέρια... φιληθείτε αν χρειαστεί! Γαλλικό φιλί επίσης αν υπάρχει επιθυμία για τέτοιο. Η χριστιανική αγάπη δεν πρέπει να έχει καθόλου όρια» δήλωσε ο "Nergal".

«Κανείς δεν περιμένει εξυπνάδα, κοινή λογική ή φαντασία από τους Πολωνούς Καθολικούς αλλά περιμένουμε από αυτούς να μην συμβιβαστούν για την πίστη τους. Θυμηθείτε, ο Ιησούς σώζει. Εμπρός, πηγαίνετε στις εκκλησίες» συνέχισε σε σαρκαστικό ύφος ο γνωστός για τις απόψεις του ενάντια στις θρησκείες μουσικός.

  • SHARE
  • TWEET