Architects: «Ο καθένας με λογαριασμό στο διαδίκτυο είναι ξαφνικά και μουσικός δημοσιογράφος»

Ο Sam Carter συνέστησε προσοχή στους οπαδούς που μπορεί να επηρεάζουν νεότερες μπάντες

21/10/2022 @ 14:51

Σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, οι Architects κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο, "The Classic Symptoms Of A Broken Spirit" μέσω της Epitaph Records.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ, ο frontman του συγκροτήματος, Sam Carter, κλήθηκε να σχολιάσει την διαδικτυακή κριτική που έχουν υποστεί οι Architects εξαιτίας της αλλαγής του ήχου τους στην εικοσαετή τους πορεία:

«Δεν θεωρώ πως μας καθόρισε, οι αντιδράσεις δηλαδή του κόσμου δεν διαμορφώνουν το πως θα προχωρήσουμε, ή πως βλέπουμε το παρελθόν μας, ούτε σκεφτόμαστε τι θέλει ο κόσμος. Το θεωρώ άσχημο όταν ο κόσμος είναι δίχως αιτία τόσο επιθετικός εναντίον σου, και σχεδόν θυμωμένος με σένα, επειδή κυκλοφόρησες κάτι που στην ουσία είναι δωρεάν για αυτούς να ακούσουν, το οποίο μου προξενεί μεγάλη εντύπωση, αφού διαμαρτύρεσαι για κάτι που απλά βρέθηκε μπροστά σου.

Υπάρχουν μουσικοί που κυκλοφορούν πράγματα που δεν μου αρέσουν. Και απλώς επιλέγω να μην τα ακούσω. Είμαι ΟΚ με αυτό. Ο κόσμος σήμερα νιώθει πως έχει δικαίωμα να τοποθετείται για όλα. Είναι λες και ο καθένας με λογαριασμό στο διαδίκτυο είναι ξαφνικά και μουσικός δημοσιογράφος. Το βρίσκω πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Βέβαια, και με τα αντίστοιχα θετικά σχόλια, δεν ασχολούμαι. Προσπαθώ να μην τα διαβάζω.

Ο κόσμος θα έπρεπε να προσέχει επειδή μπορεί νεότερες μπάντες να επηρεαστούν από όσα λέγονται, κάτι που μπορεί να τις αποτρέψει από το να δημιουργήσουν κάτι εξαιρετικό.

Πιστεύω πως οι καλύτερες δουλειές είναι αυτές που προκύπτουν όταν καλλιτέχνες βγαίνουν εκτός του comfort zone τους και κάνουν κάτι που τους χαροποιεί.

Ο κόσμος ξεχνάει πως είμαστε ακόμη μια heavy μπάντα. Βρισκόμαστε ακόμη σε περιστάσεις όπου μυούμε ευρύ κοινό στον σκληρό ήχο και πάντα αποδίδουμε τα εύσημα και αναφέρουμε καλλιτέχνες με πιο επιθετική και σκληρή μουσική από τη δική μας, που αποτελούν κορυφές της σκηνής. Προσπαθούμε το καλύτερο για αυτή».

  • SHARE
  • TWEET