Εκτός Arch Enemy o Jeff Loomis

Ανακοινώθηκε ήδη ο αντικαταστάτης του

31/12/2023 @ 10:22

Οι Arch Enemy ανακοίνωσαν την αποχώρηση του Jeff Loomis μετά από σχεδόν μία δεκαετία προσφοράς, αλλά και τον αντικαταστάτη του.

Τον κιθαρίστα που συνέδεσε το ονομά του με τους Nevermore θα αντικαταστήσει ο Αμερικανός Joey Concepcion, ο οποίος ήδη το 2018 είχε πλαισιώσει τον Michael Amott στο Summer Breeze Open Air.

Ο ιδρυτής και βασικός συνθέτης των Arch Enemy, Michael Amott, αναφέρει τα εξής:

«Ήταν χαρά μας να παίζει ο Jeff με τους Arch Enemy για σχεδόν μια δεκαετία, πραγματικά ήταν τρομερά να περιοδεύουμε μαζί σε όλο τον κόσμο! Ήμασταν φίλοι πολύ πριν παίξουμε μαζί μουσική και παραμένουμε ακόμα πιο στενοί φίλοι τώρα, κάτι που είναι υπέροχο. Σεβόμαστε ότι βρίσκεται σε μία περίοδο της ζωή του όπου πρέπει να αποχωρήσει από το Arch Enemy και όλοι του ευχόμαστε τίποτα άλλο παρά μόνο το καλύτερο, καθώς εκείνος προχωρά. Η μόνη σταθερά είναι η αλλαγή και αυτή είναι μια από εκείνες τις στιγμές που τα πράγματα έπρεπε να αλλάξουν λίγο για να προχωρήσουμε με ικανοποιητικό τρόπο για όλους τους εμπλεκόμενους. Με αυτά ως δεδομένα, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι έχουμε τον Joey Concepcion ως τον νέο μας κιθαρίστα! Ο Joey είναι ένα εκπληκτικό ταλέντο και είναι φίλος του συγκροτήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντικατέστησε μάλιστα τον Jeff σε μερικά ευρωπαϊκά φεστιβάλ το 2018. Έχουμε περιοδείες και πολλά άλλα συναρπαστικά πράγματα στον ορίζοντα με Arch Enemy για το 2024 και μετά και είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωράμε μπροστά, δημιουργώντας το επόμενο κεφάλαιο, διατηρώντας να ρέει το metal!»

Από την πλευρά του, ο Jeff Loomis δηλώσει:

«Ο χρόνος μου στο Arch Enemy έφτασε στο τέλος του. Πέρασα υπέροχα (εννέα χρόνια!) παίζοντας και περιοδεύοντας μαζί τους, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να εισέλθω σε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Εύχομαι στην Alissa, τον Michael, τον Sharlee και τον Daniel τα καλύτερα και τους θεωρώ όλους φίλους δια βίου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το crew που ήταν πάντοτε μόνο ευγενικό μαζί μου. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή τους στο συγκρότημα είναι απίστευτη, και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις σπουδαίες συναυλίες χωρίς αυτούς. Σας ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι καλή χρονιά.»

Τέλος, ο νέος κιθαρίστας των Arch Enemy, Joey Concepcion, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι τιμή και προνόμιο να συνεργάζομαι με τον Arch Enemy και ανυπομονώ να shred-άρω μαζί τους σε σκηνές σε όλο τον κόσμο, παίζοντας και συναντώντας όλους τους οπαδούς!»

Οι Arch Enemy κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους studio άλμπουμ με τίτλο "Deceivers" τον Αύγουστο του 2022.

  • SHARE
  • TWEET