Νέο σχήμα από νυν και πρώην μέλη των Anthrax, Armored Saint, Machine Head, Overkill και Exodus

Από την Metal Blade αναμένεται το ντεμπούτο των Category 7

10/04/2024 @ 20:40

Οι Category 7 είναι ένα νέο σχήμα αποτελούμενο από έμπειρους και γνωστούς στο ευρύ κοινό μουσικούς.

Πίσω από το μικρόφωνο βρίσκεται ο John Bush, στις κιθάρες οι Phil Demmel και Mike Orlando, στο μπάσο ο Jack Gibson και πίσω από τα τύμπανα ο Jason Bittner.

Ο Bush είναι ο μοναδικός τραγουδιστής σε όλη της πορεία των Armored Saint, είχε αρνηθεί πρόταση των Metallica και βρέθηκε στους Anthrax τις περιόδους 1992 έως 2005 και 2009-2010.

Όσον αφορά τους κιθαρίστες, καταρχάς ο Phil Demmel αυτή τη στιγμή πλαισιώνει τον Kerry King, αποχώρησε φέτος για μία ακόμη φορά από τους Vio-lence με τους οποίους αναδείχθηκε, ενώ για δεκαπέντε περίπου χρόνια πλαισίωσε τον Robb Flynn στους Machine Head.

Από την άλλη, ο Mike Orlando έχει να επιδείξει κυριότερα το έργο του με το hard rodk supergroup των Adrenaline Mob από το 2011 έως το 2017.

O Jack Gibson είναι ο μπασίστας των Exodus από το 1997 μέχρι σήμερα, εξαιρώντας προφανώς το διάστημα που οι θρυλικοί thrashers ήταν ανενεργοί, ενώ ο Bittner διαθέτει μάλλον το πιο μακροσκελές βιογραφικό, έχοντας δισκογραφία με τους Overkill, Shadows Fall και στο παρελθόν με τους Flotsam Αnd Jetsam, Stigmata και Toxik.

Η αρχική ιδέα ανήκει στους Demmel και Orlando, με αφετηρία το αμοιβαίο θαυμασμό τους για τις διπλές hard rock lead κιθάρες και για σχήματα των '70s όπως οι Thin Lizzy.

Το ντεμπούτο των Category 7 αναμένεται εντός του καλοκαιριού από την Metal Blade Records, ενώ το πρώτο single θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου.

  • SHARE
  • TWEET