Zeal & Ardor, :Skull & Dawn: και Cyanna Mercury συναντώνται στο Ίλιον Plus

Όλες οι λεπτομέρειες για την εμφάνισή τους στις 5 Μαΐου

10/02/2017 @ 11:42

Οι 3 Shades of Black παρουσιάζουν:

Zeal & Ardor (US - "Devil Is Fine" presentation)
:Skull & Dawn: (GR - sophomore album presentation)
Cyanna Mercury (GR)

Παρασκευή 5 Μαΐου, 2017
ΙΛΙΟΝ Plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17)

Πόρτες 20:30

FB event page

Τιμές Εισιτηρίων:

Περιορισμένη προπώληση: 15€
Προπώληση: 17€
Ταμείο: 20€

Σημεία Προπώλησης:

Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, sydrecords.com)
Sound Effect Records (Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Αθήνα, τηλ.: 210 8259883, soundeffect-records.gr)
Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα, τηλ.: 211 214 3554)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, rhythmrecords.gr)
Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Media Markt
Seven Spots
Καταστήματα Public (public.gr)
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Zeal & Ardor

Ένας Django που θυσιάζει κριάρια επί σκηνής μέσα σε διαπεραστικές ψαλμωδίες σκλάβων και σπαρακτικά riff, ήχους αλυσίδων και σατανικές επικλήσεις. Θείος αφορισμός, "A good god is a dead one", μαύρη πίστη, "A good lord is a dark one" και τελική απολύτρωση στο αίμα, "The riverbed will run red, with the blood of the saints and the holy". O Manuel Gagneux με τη σφραγίδα του Φωτοδότη.

Η προσέγγιση του Zeal & Ardor στο "Devil Is Fine", τον δίσκο που έκανε μια απ’τις ισχυρότερες εντυπώσεις των τελευταίων ετών για την ευρηματικότητα αλλά και το πάντρεμα ασύμφωνων μουσικών ειδών του, από τα blues του Δέλτα του Μισσισιπή, στα ηλεκτρονικά περάσματα και στο Νορβηγικό black metal, βασίζεται σε μια εξαιρετική ερώτηση: Πώς θα ήταν η spiritual μουσική των Αμερικανών σκλάβων, με τον χριστιανικό μονοθεϊσμό να τους έχει επιβληθεί όπως επιβλήθηκε στις Σκανδιναβικές χώρες, αν είχαν εξεγερθεί όπως εξεγέρθηκαν μέσω του black metal και έγραφαν σατανικά spirituals;

Στην πρώτη ευρωπαϊκή περιοδία του που ξεκινάει από το Roadburn Festival ο Manuel Gagneux δεν πειραματίστηκε. Είχε το όραμα του "Devil Is Fine" που παρουσιάστηκε χωρίς ελείψεις και σαν ο κόσμος να τον ήξερε από παλιά, εξαντλήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Για τις ζωντανές του εμφανίσεις, επίσης δεν πειραματίζεται. Σκόπευε -όπως είχε άλλωστε δηλώσει πριν καν ετοιμαστεί το σχήμα που θα παρουσιάσει το Devil is Fine ζωντανά- ή να παρουσιαστέι άψογα, ή να μην παρουσιαστεί καθόλου.

Χωρίς καμία έκπτωση λοιπόν, το "Devil Is Fine" έρχεται να παρουσιαστεί στην πληρότητά του -και όχι μόνο- στις 5 του Μαϊου και "The riverbed will run red".

:Skull & Dawn:

Υποδεχόμενοι τον Zeal & Ardor, οι :Skull & dawn: θα παρουσιάσουν τον δεύτερο πλήρη δίσκο τους στην ολότητα του. 

Οι :Skull & Dawn: παίζουν americana dark folk / country μουσική ποτισμένη στο bourbon, βγαλμένη από ιστορίες φόνου και προδοσίας και περιτριγυρισμένη από πληθωρικές γυναίκες του αμερικανικού νότου.

Η πορεία τους είναι μακροχρόνια και γεμάτη αναζητήσεις. Ξεκίνησαν το 2001 σαν Defile des Ames έχοντας μια πιο avant garde / folk αισθητικη. Μετα από ένα δίσκο ("Lust 'N' Stone" - 2008), συμμετοχές σε πολλές συλλογές αλλά και πολλές συναυλίες, τα βασικά μέλη αποφάσισαν ότι ο κύκλος είχε κλείσει, αλλάζοντας το όνομα της μπάντας σε :Skull & Dawn: και οδηγώντας το όραμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (2010).

Το 2016 κυκλοφορεί ο πρώτος τους πλήρης δίσκος "Zombie Horses" από τη 3 Shades of Black και τον παρουσιάζουν ζωντανά σ’ ένα θρυλικό live στο An Club αλλά και με τρεις διαδοχικές ημερομηνίες στη Μακεδονία. Αργότερα μέσα στη χρονιά εμφανίζονται στο πλευρό των Omega Monolith σε Βόλο και Καρδίτσα. 

Όντας μια αμιγώς ζωντανή μπάντα, ως :Skull & dawn: έχουν δώσει πάνω από 70 συναυλίες ανά την Ελλάδα και εμφανιστεί απ’ το Saristra Festival της Κεφαλονιάς, τα χιονισμένα βουνά του Αγίου Γερμανού στις Πρέσπες, τη headline εμφάνισή τους στο τελευταίο Defcon Fest στο AN Club τον Οκτώβριο και τέλος ανοίγοντας τον εικονικό King Dude αλλά και λαμβάνοντας τον ρόλο της μπάντας του την επόμενη χρονιά, στη συναυλία του στην Αθήνα.

Παραμένοντας πάντα ενεργοί σε όλα τα επίπεδα οι :Skull & Dawn: παίζουν συναυλίες, γράφουν καινούρια μουσική και είναι έτοιμοι να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να μυήσουν τον κόσμο σε μια άλλη άποψη για την μουσική.

Cyanna Mercury

Ο όρος «ψυχεδελικό rock» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον ήχο των Cyanna Mercury, αλλά σε καμία περίπτωση να ορίσει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του, οι επιρροές του οποίου ξεκινούν από το δυτικό psych και τις folk ρίζες και φτάνουν στην ελληνική ρυθμολογία και ηχοχρωματική παράδοση. Το υψηλό συνθετικό επίπεδο του πρώτου τους LP "Archetypes", χαρακτηρίζεται από μια μαγευτική απλότητα και μία ζωντανή τραχύτητα, που ισορροπεί με τις αξιομνημόνευτες μελωδίες και τα παροξυσμικά φωνητικά ξεσπάσματα. Επί σκηνής δε, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος τους έχει δει, το αποτέλεσμα είναι μια παγανιστική γιορτή με συνεχείς κορυφώσεις και εναλλαγές ανάμεσα σε σκοτεινές ατμόσφαιρες και ενεργειακές εκρήξεις.

Έχοντας ήδη μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικά ονόματα του ύφους τους -και όχι μόνο- όπως οι Editors, The Raveonettes, Sonic Jesus, The Myrrors και Kikagaku Moyo μεταξύ άλλων, έχοντας συμμετάσχει σε εγχώρια festivals - ορόσημα όπως τα Ziria Festival, New Long Fest και Defcon Fest, αλλά και έχοντας εμφανιστεί ζωντανά σε πολυάριθμες πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο, θα έλεγε κανείς πως οι Cyanna Mercury έχουν ήδη ξεκινήσει να διαγράφουν μια διόλου ευκαταφρόνητη πορεία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα.

Την Παρασκευή 5 Μαϊου, μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του εγχώριου εναλλακτικού ήχου, λίγο μόλις καιρό μετά τη θρυλική headline εμφάνισή της στο Gagarin 205 της Αθήνας, με αφορμή την κυκλοφορία του ντεμπούτο "Archetypes".

Διοργάνωση / Παραγωγή: 3 Shades of Black - contact@3shadesofblack.net

Zeal & Ardor, :Skull & Dawn:, Cyanna Mercury Ίλιον Plus

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET