Zappa plays Zappa... τον Ιούνιο στην Αθήνα

10/03/2006 @ 06:01
Η μουσική του Frank Zappa για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα. Μια από τις πιο αξιόλογες περιοδείες που ανακοινώθηκαν τα τελευταία χρόνια θα κάνει στάση στη χώρα μας το καλοκαίρι: τα δύο αδέρφια Zappa, ο Dweezil και ο Ahmet, φώναξαν μερικούς από τους σπουδαίους μουσικούς με τους οποίους συνεργάστηκε ο Frank Zappa και με τη σφραγίδα του αυθεντικού φθάνουν στην Αθήνα την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2006, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού στο γήπεδο του Softball.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1993 που η μουσική του τεράστιου Frank Zappa θα παιχτεί ζωντανά επί σκηνής. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου και θα συμπεριλάβει μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες για να καταλήξει στην Ισλανδία τον Ιούνιο. Ο Ahmet θα αναλάβει τα φωνητικά και ο Dweezil τη κιθάρα ενώ μαζί τους θα ανέβουν στη σκηνή, μεταξύ άλλων, ο Steve Vai - ο οποίος έζησε πολλά δημιουργικά χρόνια δίπλα στον Frank Zappa στα 80ς, ο Terry Bozzio - ο 55χρονος ντράμερ που συμμετείχε σε πάνω από 10 άλμπουμ του Zappa στα 70ς και ο Napoleon Murphy Brock - σαξοφωνίστας αλλά και η φωνή επί χρόνια των Mothers Of Invention του Frank Zappa!

Αυτό που υπόσχονται τα αδέρφια Zappa είναι ότι «κανένα show δεν θα είναι ίδιο με το άλλο! Δεν θα ξέρετε τι να περιμένετε και δεν θα ξέρετε ποιος επιπλέον θα ανέβει επί σκηνής»

Επί σκηνής θα συνοδεύεται η μουσική με εικόνες και φιλμικά περάσματα, εξάλλου υπάρχει πολύ οπτικό υλικό το οποίο περιμένει να αξιοποιηθεί και το οποίο βοηθά να αναδειχθεί η σπουδαία μορφή του Zappa

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στον όμορφο ανοικτό χώρο του γηπέδου Softball των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Ελληνικό, οι μουσικές του Frank Zappa παιγμένες από τους γιους Zappa και τους μουσικούς του Frank Zappa, θα πλημμυρίσουν την Αθήνα και τις ψυχές μας.

Προπώληση 35 ευρω - πόρτα 40 ευρώ.
  • SHARE
  • TWEET