Up The Hammers XI: Ανακοινώθηκε tribute μπάντα στους Heavy Load

Οι Σουηδοί heavy metal ήρωες θα έχουν την τιμητική τους

27/03/2015 @ 13:34
Όπως έγινε γνωστό μέσω της σελίδας του Up The Hammers στο Facebook, στην επερχόμενη, ενδέκατη εκδοχή του φεστιβάλ (26 και 27 Φεβρουαρίου 2016 στο Κύτταρο) θα συμμετέχει tribute μπάντα στους θρυλικούς Heavy Load. Η σχετική ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως ακολούθως:

«Hail Swordbrothers! Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μία ειδική για την περίσταση tribute μπάντα στους Heavy Load υπό το όνομα Heathens From The North θα εμφανιστεί στο Up The Hammers Festival XI. Θα υπάρχουν μερικοί πραγματικά ξεχωριστοί καλεσμένοι που θα λάβουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια να προσεγγιστεί το μεγαλείο της μπάντας. Το όλο εγχείρημα θα παραμείνει μυστικό μέχρι την ημέρα του φεστιβάλ και δεν θα αποκαλυφθούν ονόματα!»

Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι οι Heathens From The North τοποθετούνται ακριβώς κάτω από τους δύο headliners, Virgin Steele και Lethal, οι προσδοκίες για τα ονόματα των μουσικών που θα συμμετέχουν, αλλά και για την εν λόγω εμφάνιση γενικότερα είναι ήδη αρκετά υψηλές.

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ακόμη η συμμετοχή των Ruthless (Η.Π.Α.), Stormwitch (Γερμανία), Ironsword (Πορτογαλία), Visigoth (Η.Π.Α.), Below (Σουηδία), Sacral Rage (Ελλάδα), Solitary Sabred (Κύπρος) και Eternal Champion (Η.Π.Α.), ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλες μπάντες.

Οι Heavy Load θεωρούνται από τους πρωτοπόρους του επικού heavy metal, καθώς κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους "Full Speed At High Level" το 1978, ενώ ακολούθησαν το EP "Metal Conquest" το 1981, και τα θρυλικά "Death Or Glory" και "Stronger Than Evil" (1982 και 1983). Παρά τις προσπάθειες να υπάρξει συνέχεια, η μπάντα πέρασε όπως φαίνεται στην ιστορία το 1987.

Στην συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει πριν από λίγο καιρό ο διοργανωτής του Up The Hammers, Μανώλης Καραζέρης, ερωτώμενος για την πιθανότητα επανασύνδεσης των Heavy Load για μία εμφάνιση στο φεστιβάλ, σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αναφέροντας πως οι Σουηδοί έχουν απορρίψει μυθική (όσον αφορά τα χρήματα) πρόταση του Sweden Rock Festival.

Στις σελίδες του Rocking.gr θα βρείτε ακόμη τις ανταποκρίσεις από το warm-up show, την πρώτη ημέρα και την δεύτερη ημέρα του φετινού, επετειακού Up The Hammers, καθώς και ένα άρθρο με δέκα επικές εμφανίσεις συγκροτημάτων στα εννέα πρώτα χρόνια του φεστιβάλ.
  • SHARE
  • TWEET