UFO meet n' greet: Γνωρίστε τους UFO από κοντά!

27/11/2006 @ 15:35
Για άλλη μια φορά το Rocking.gr δίνει την ευκαιρία σε δύο τυχερούς αναγνώστες του να γνωρίσουν τους UFO από κοντά, τη μέρα της συναυλίας τους στο Gagarin 205. Στείλτε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας) στο contest@rocking.gr μέχρι την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, το βράδυ και μπείτε στην κλήρωση για να συναντήσετε το συγκρότημα λίγες ώρες πριν τη συναυλία του στην Αθήνα, την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν την Παρασκευή.

H επιστροφή ενός πολύ σημαντικού συγκροτήματος της κλασικής ροκ σκηνής, του οποίου η αξία πάντα αναγνωριζόταν από το ελληνικό κοινό, ιδίως αν λάβουμε υπόψη την τελευταία sold out εμφάνιση τους στο Ρόδον προ διετίας.

Τα εισιτήρια κυκλοφορούν ήδη από τα Ticket House Αθήνας και Θεσσαλονίκης.



"The Monkey Puzzle"
Phil Mogg - Pete Way - Paul Raymond - Vinnie Moore - Andy Parker

Οι πραγματικοί ροκ μύθοι ξεχωρίζουν, όχι μόνο επειδή αφήνουν στην ιστορία της μουσικής κλασσικά κομμάτια, αλλά γιατί κρατάνε επίσης την καλλιτεχνική τους παραγωγή σε ένα υψηλό βαθμό και - παρόλη τη ρουτίνα- πάντα ένας φρέσκος αέρας πνέει μέσα στο γκρουπ. Οι UFO πληρούν όλες τις προϋποθέσεις: δίπλα σε κλασσικά κομμάτια όπως τα "Phenomenon", "Force It" και "No Heavy Pettin'", τα οποία οδήγησαν το γκρουπ από τη μία επιτυχία στην άλλη τη δεκαετία του 70, η νέα χιλιετία βρίσκει τους Phil Mogg, Pete Way και Paul Raymond τόσο δημιουργικούς όσο ποτέ! Χάρη στον Αμερικάνο κιθαρίστα, Vinnie Moore, που μπήκε στο γκρουπ πριν τρία χρόνια και απέδειξε την αξία του και την κλάση του στο "You Are Here" - πρώτη ηχογράφηση με το γκρουπ - και χάρη στο live cut, "Showtime", oι UFO έγιναν πιο δυνατοί από ποτέ. Η τελευταία τους κυκλοφορία, "The Monkey Puzzle", που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2006 (στις 25/09 για την Ευρώπη και 26/09 στις Ηνωμένες Πολιτείες), σηματοδοτεί την επιστροφή του ντράμμερ Andy Parker. Ο Andy Parker ήταν μέλος της αρχικής δομής του γκρουπ, τότε που είχαν ηχογραφήσει το αξέχαστο ντεμπούτο τους, στις αρχές των '60s. Από τότε, ο Andy έχει βρεθεί αρκετές φορές πάνω στη σκηνή μαζί με την «παλιοπαρέα».

Το "The Monkey Puzzle" είναι το είδος του άλμπουμ που οι οπαδοί των UFO, παγκοσμίως, το περίμεναν με αγωνία: είναι δυναμικό, μελωδικό, ροκ μέχρι τελικής πτώσεως από την πρώτη κιόλας νότα και με πολλές λεπτομέρειες που κάνει μια αληθινή απόλαυση το να ακούς τη τελευταία δουλειά των UFO. Ο Vinnie Moore, με slide guitar στο "Hard Being Me" και να λάμπει με τα βιρτουόζα σόλο στην κιθάρα. Μετά, περίπλοκοι ήχοι αρμονίου και οργάνου (Rolling Man) και παθιασμένα αρμονικά περάσματα (Some Other Guy), όπως επίσης και τα φωνητικά του Phil Mogg και μια ενέργεια τυπική των UFO. “Μπορείς να νιώσεις στο "The Monkey Puzzle" ότι η μπάντα ροκάρει σαν ένα ενωμένο σύνολο και δε χρειάζονται λόγια, όταν πρόκειται για τη μουσική”, εξηγεί ο Phil Mogg, “χωρίς να υποτιμούμε τα προηγούμενα line-up των UFO, έχει περάσει πάρα πολύ καιρός από τη τελευταία φορά που είχαμε μια τόσο δυνατή ομάδα. Ο Vinnie συμβάλλει με την ενέργεια της νεότητας του και με τη φοβερή τεχνική του στην κιθάρα και με την επιστροφή του Andy, είδαμε την επανεμφάνιση ενός σπουδαίου μουσικού που ήταν πάντα πολύ σημαντικός για το γνήσιο ήχο του γκρουπ”.

To "The Monkey Puzzle" ηχογραφήθηκε στα Area 51 studios, στη Γερμανία, από τον Tommy Newton, ο οποίος ήταν παραγωγός και στα "You Are Here" και "Showtime". “Ο Tommy είναι πλέον φίλος και έκανε μια φοβερή παραγωγή με τα δύο προηγούμενα άλμπουμ”, εγκωμιάζοντας o Mogg την τεχνική εμπειρία του Τοmmy, συμπληρώνει, “καταλαβαίνει απόλυτα τους UFO και γνωρίζει ακριβώς τι είδος ήχος μας ταιριάζει. Γιατί να αλλάξουμε λοιπόν μια δυνατή ομάδα? ”. Στη νέα τους δουλειά, ο Newton έφερε σε πρώτο πλάνο τις κλασσικές δυνάμεις του γκρουπ, ντύνοντας όλη τη δομή με ένα πιο σύγχρονο ήχο. Οι κιθάρες ακούγονται κοφτερές, τα ντραμς οδηγούν τον ήχο, τα μπάσα ξεπετάγονται και η φωνή του Mogg αντηχεί παντού. “Οι πιστοί των UFO θα βρουν όλα τα κλασσικά στοιχεία μας σε αυτό το άλμπουμ, και οι νέοι θα εντυπωσιαστούν με το δυναμισμό μας και τον ενθουσιασμό μας”, λέει ο Mogg. Στις αρχές προς μέσα Οκτωβρίου, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την κυκλοφορία, οι UFO έχουν προγραμματίσει μια περιοδεία στην Ευρώπη, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι το νέο υλικό ταιριάζει απόλυτα με αυτή την all time classic μπάντα.

The history so far...

Αλλά η ιστορία των UFO περιέχει πολλά περισσότερα στοιχεία, πέρα από τη σύνθεση κλασσικών αριστουργημάτων. Κάθε γκρουπ που βρίσκεται στη μουσική βιομηχανία πάνω από 35 χρόνια, είναι σίγουρο ότι έχει βιώσει και δύσκολες στιγμές αλλά και μεθυστικές στιγμές επιτυχίας και φαντασμαγορικών συναυλιών και εκδηλώσεων. Η ιστορία της επιτυχίας των UFO ξεκινάει στο Λονδίνο το 1969, όταν ο τραγουδιστής Phil Mogg, ο ντράμερ Andy Parker, ο κιθαρίστας Μick Bolton και ο μπασίστας Pete Way δημιούργησαν ένα γκρουπ, δανειζόμενοι το όνομα ενός θρυλικού μουσικού club του Λονδίνου. Τη δεκαετία του 70, το γκρουπ ξεχωρίζει λόγω του μοναδικού, αλάνθαστου στυλ του, δημιουργώντας ροκ κομμάτια όπως τα "Prince Kajuku", "Follow You Home" και "C'mon Everybody" από τα άλμπουμ τους "UFO 1", "Flying" και "UFO Live".

Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία σημειώνεται όταν καταφθάνει ο γερμανός κιθαρίστας, Michael Schenker, το 1973, αφήνοντας το γκρουπ του (Scorpions) για να δεχτεί τη προσφορά των Phil Mogg και Pete Way. Οι UFO κυκλοφορούν εκείνη την εποχή τρία ροκ άλμπουμ με τον Schenker: "Phenomenon" (1974), "Force It" (1975) και "No Heavy Pettin'" (1976), αφήνοντας στην ιστορία της μουσικής τα "Doctor Doctor", "Shoot, Shoot" και "Rock Bottom". Στη συνέχεια, οι UFO κυκλοφορούν τα δύο στούντιο άλμπουμ "Lights Out" (1977) και "Obsession" (1978), περιέχοντας και τα hit singles "Too Hot To Handle", "Lights Out" και "Only You Can Rock Me". Το live cut "Strangers In The Night" βγαίνει το 1979 και αναφέρεται στον τύπο ως μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες όλων των εποχών. Συγχρόνως, σηματοδοτεί και το τέλος των Mogg, Way, Schenker, Parker και Raymond.

Από εκεί και πέρα και για 15 ακόμα χρόνια, η μπάντα βρίσκεται αντιμέτωπη με διάφορες εποχές και πολλαπλές αλλαγές στη σύστασή της. Προς έκπληξη όλων, το φθινόπωρο του 1993, το γκρουπ ανασυστάθηκε κατά την αρχική του δομή με τον Schenker. Η νέα έκδοση της κλασσικής ομάδας γεννάει το "Walk On Water", την πρώτη ομαδική τους προσπάθεια μετά από περίπου δύο δεκαετίες και οδηγεί στην πραγματοποίηση μιας παγκόσμιας περιοδείας. Παρόλα αυτά, ο Schenker εγκαταλείπει τους UFO, κατά τη διάρκεια της περιοδείας "Walk On Water", για να συνεχίσει με το δικό του γκρουπ, τους MSG, ενώ ο Mogg και Way αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους, Chocolate Box. Τα άλμπουμ Covenant και Sharks, που ηχογραφήθηκαν από τους Mogg, Way και Schenker, κυκλοφορούν τελικά το 2000 και 2002. Με τον Schenker να ξαναγυρίζει στους MSG, ο Vinnie Moore ενώνεται με την οικογένεια UFO, και το άλμπουμ "You Are Here" ηχογραφήθηκε με τον Jason Bonham στα ντραμς. Κατά τη διάρκεια της αναμενόμενης παγκόσμιας περιοδείας, οι UFO ηχογραφούν το σόου τους στο Wilhelmshaven, της Γερμανίας, το οποίο και κυκλοφορεί ως διπλό live album, με το τίτλο "Showtime", μαζί με ένα DVD με bonus material. Στη συνέχεια, ο Bonham αποχαιρετάει το γκρουπ για να αντικατασταθεί από τον αρχικό ντράμμερ των UFO, Andy Parker.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET