Το Rock Hard παρουσιάζει: Doogie White ζωντανά στην Αθήνα το Δεκέμβριο

07/11/2008 @ 07:59
Με ιδιαίτερη χαρά το περιοδικό Rock Hard σε συνεργασία με το IEK Δομή και το Jack Daniel's παρουσιάζουν μια από τις φωνές των Rainbow για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Παρασκευή 05/12/2008, στο Texas Club - πρώην Underworld (Θεμιστοκλέους και Γαμβέτα, Αθήνα).

Doogie White

Αναφερόμαστε στην ετήσια συναυλία του Rock Hard, με επίσημο καλεσμένο τον Doogie White, μια από τις πλέον εντυπωσιακές rock φωνές, τραγουδιστή των Rainbow και του Yngwie Malmsteen!

Πρόκειται μια για μια μοναδική εκδήλωση με έντονο χαρακτήρα πάρτι, αφού ο Doogie White θα ερμηνεύσει αποκλειστικά για λογαριασμό του Rock Hard και των φίλων του, ένα ειδικά φτιαγμένο για την βραδιά set list, που περιλαμβάνει τραγούδια των Rainbow, Yngwie Malmsteen, Deep Purple, Iron Maiden, Led Zeppelin κ.α.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Doogie White εμφανίστηκε πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 με τους LA PAZ (πρόκειται για μια cover band σε ευρύ φάσμα συγκροτημάτων) και αργότερα με τους MIDNIGHT BLUE. Το 1994 τον προσέγγισε ο κιθαρίστας Ritchie Blackmore ο οποίος μόλις είχε αποχωρήσει από τους DEEP PURPLE και του προσέφερε τη θέση του τραγουδιστή στους RAINBOW. Με τους RAINBOW ο Doogie White ηχογράφησε το εξαιρετικό “Strangers in us all” άλμπουμ με το οποίο και καθιερώθηκε παγκοσμίως καθώς η εξαιρετική φωνή του κάλυπτε το ευρύ φάσμα όλων των μεταμορφώσεων των RAINBOW από τα 70’s έως και τις πιο εμπορικές προσεγγίσεις των τελευταίων τους άλμπουμ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στις δυο παγκόσμιες περιοδείες που έκαναν περιελάμβαναν πληθώρα τραγουδιών, από το πασίγνωστο “Burn” των DEEP PURPLE μέχρι και χαμένα στον χρόνο διαμάντια των RAINBOW, όπως το “The temple of the king”.

Κατόπιν ο Doogie White δέχτηκε πρόταση από ακόμα ένα κορυφαίο κιθαρίστα να συνεργαστούν. Εντάχθηκε στο σχήμα του Yngwie Malmsteen με τον οποίο κυκλοφόρησε δυο πετυχημένα άλμπουμ, τα “Attack” και “Unleash the fury”. Μαζί με τον Σουηδό συνεργάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια, από το 2001 έως και το 2007, κάνοντας δυο παγκόσμιες περιοδείες. Παράλληλα ο Doogie White ηχογραφούσε και συνεργάζονταν με τον Steen Mogensen (ROYAL HUNT) στους CORNERSTONE κυκλοφορώντας τέσσερα άλμπουμ τα “Arrival”, Human stain”, “Once upon our yesterdays”και “Two tales of one tomorrow”.

Σήμερα, ετοιμάζει το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, σε συνεργασία με ακόμα ένα εξαιρετικά γνωστό κιθαρίστα τον Craig Goldy από τους DIO. Συμμετάσχει σε πληθώρα projects και θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες rock φωνές των τελευταίων χρόνων.

Στην μοναδική αυτή συναυλία, τον Doogie White θα συνοδεύσουν μερικοί εκ των κορυφαίων Ελλήνων rock μουσικών σε μια συνεργασία που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας:

Άγγελος Περλεπές (Angelo’s Perlepes MYSTERY) - κιθάρες
Jimmy Sera - μπάσο (BAD MEDICINE)
Γιώργος Λαγογιάννης - πλήκτρα (REMEMBER LIZZY)
Μάνος Μάτσος - drums

Σας περιμένουμε όλους!

Γενική είσοδος: 18€.

Χορηγός επικοινωνίας: Atlantis 105,2 FM.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET