Έφυγε από τη ζωή o Keith Levene των Public Image Ltd. και Clash

O συνιδρυτής των σχημάτων απεβίωσε ειρηνικά στην οικία του

14/11/2022 @ 14:18

Όπως επιβεβαίωσε η σύζύγος του Kate Ransford και ο συγγραφέας Adam Hammond, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ο Keith Levene, συνιδρυτής των Clash και Public Image Ltd.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση χαρακτηριστικά, ο Levene απεβίωσε ειρηνικά στην οικία του, με τον Hammond να δηλώνει πως ο κόσμος είναι πλέον ένα σκοτεινότερο μέρος χωρίς την ιδιοφυία του.

Ο Keith Julian Levene γεννήθηκε το 1957 και όταν ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην προεφηβεία του δήλωνε παθιασμένος με τους Yes και τον Steve Howe, ενώ στο μέλλον εντάχθηκε και στο road crew του ιστορικού συγκροτήματος.

Ως γνωστόν, ο Levene ήταν αυτός που είχε πείσει τον Joe Strummer να ενταχθεί στους Clash, και μαζί με τον μπασίστα Paul Simonon και τον ντράμερ Terry Chimes, ντεμπούταραν επίσημα το συγκρότημα τον Ιούλιο του 1976, αποχωρώντας από αυτό τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Το 1978, ο Levene μαζί με τον John Lydon ίδρυσε τους Public Image Ltd., με τους οποίους κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά το ομότιτλο ντεμπούτο τους, το "Metal Box" την επόμενη, και το 1981 το "The Flowers of Romance", μια αναφορά στο όνομα παλαιότερης μπάντας του όπου συμμετείχαν και οι Sid Vicious και Viv Albertine.

Ο μουσικός αποχώρησε από το σχήμα το 1983, κυκλοφορώντας από το 1989 προσωπικούς δίσκους, ενώ συνεργάστηκε και με πληθώρα καλλιτεχνών, όπως οι Ice T, Red Hot Chili Peppers και Pigface.

  • SHARE
  • TWEET