The Ocean και Mono live στο Fuzz

Τελικά οι Solstafir δεν θα εμφανιστούν μαζί τους

30/09/2015 @ 19:57
Πριν λίγες μέρες γράψαμε, πως οι The Ocean, Solstafir και Μοno θα περιοδεύσουν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης τον Οκτώβριο και Νοέμβριο, με στάση και στην Αθήνα.

Αυτό είχε ανακοινώσει η εταιρεία τους, μέσω Facebook, ωστόσο η συναυλία της Αθήνας στις 8 Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει τους Mono και Ocean.

Οι Solstafir, τουλάχιστον με τις δικές τους ημερομηνίες στη σελίδα τους στο facebook, αναφέρουν ως τελευταία κοινή συναυλία τους αυτή στο Leeds στις 7/11, ενώ στις 13 έχουν ανακοινώσει μεγάλη συναυλία στο Ρέικιαβικ μετά από πολύ καιρό.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό δελτίο Τύπου της συναυλίας:

Mono + The Ocean @ Fuzz Live Music Club - Κυριακή 8/11/15

Με κοινό παρονομαστή την συγκλονιστική συναυλιακή τους παρουσία και την σπάνια μουσική ποιότητά τους, οι Fuzz και Catch The Soap Productions παρουσιάζουν δύο από τα σημαντικότερα σχήματα του σύγχρονου ατμοσφαιρικού / προοδευτικού ήχου σε ένα μοναδικό double bill: την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, οι εμβληματικοί Ιάπωνες post-rockers Mono και η progressive post-metal κολεκτίβα των The Ocean από τη Γερμανία θα βρεθούν στη σκηνή του Fuzz Live Music Club για να προσφέρουν μία συναισθηματική εμπειρία μοναδικής έντασης στους φίλους στο αθηναϊκό κοινό.

Η προπώληση ξεκινάει στα 18 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 22 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 25 ευρώ.

Διάθεση: Καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, media Markt, Ticket House και το www.viva.gr.

Mono + The Ocean + opening act (t.b.a.)
Κυριακή 8 Νοεμβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr).
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30.

Για πάνω από 15 χρόνια οι Ιάπωνες Mono χτίζουν αδιάκοπα τον προσωπικό μουσικό τους μύθο: οι λυρικές μακρόσυρτες συνθέσεις τους εκτείνονται τόσο σε διάρκεια όσο και σε βάθος, περνώντας με μαεστρία από τους ήρεμους μελαγχολικούς ψιθύρους στον παραμορφωμένο καταιγισμό των εκρηκτικών crescendo τους. Η σπάνια ευαισθησία που διέπει τις επικές συνθέσεις τους και ο μοναδικά περίτεχνος χειρισμός της δυναμικής και της μελωδίας ανέδειξε αβίαστα τους Mono ως μία από τις σημαντικότερες μπάντες του post-rock ήχου, κάνοντάς τους αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του. Μέσα από την εκτενή, κριτικά αναγνωρισμένη δισκογραφική τους παρουσία (με πάνω από 10 full lengths, EP και split EP στο ενεργητικό τους) και με εκλεκτές συνεργασίες που συμπεριλαμβάνουν δυνατά ονόματα της παγκόσμιας εναλλακτικής δισκογραφίας (όπως ο Steve Albini, ο Henry Hirsch και η 25μελής ορχήστρας των Wordless Music, μεταξύ άλλων) οι Mono κατάφεραν να συλλάβουν ένα κομμάτι της μαγείας και της ηχητικής φαντασμαγορίας της μουσικής τους και να το παρουσιάσουν ως μια ολοκληρωμένη ακουστική εμπειρία - μία εκστατική εμπειρία που βιώνεται στην πλήρη της έκταση μόνο στις μνημειώδεις live εμφανίσεις τους, όπως έχουν αποδείξει με τις πολλαπλές συμμετοχές τους σε παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο (All Tomorrows Parties, SXSW, Montreux Jazz Festival, FujiRock Festival κτλ).

Στον αντίποδα, η post-metal κολεκτίβα των The Ocean Collective αναπτύσσει την ίδια την συνθετική της δυναμική, παράγοντας μέσα από τις αλλεπάλληλες αλλαγές στο line-up τους τον μοναδικό πολυσυλλεκτικό ήχο τους. Έναν πυκνό επιθετικό ήχο που συνδυάζει τους prog-metal μελωδικούς λαβυρίνθους με την post-metal μονολιθική ενέργεια και τα περίτεχνα post-rock ορχηστρικά ιντερλούδια με την στριφνή mathcore έκρηξη. Μέσα από τους σύνθετους concept δίσκους τους, οι The Ocean αναπτύσσουν μουσικά και θεματικά μια δική τους αφήγηση - μια περιπλάνηση στο μακρινό χρόνο και χώρο που στην πορεία της χαράσσει γλαφυρά το περίγραμμα της σύγχρονης προοδευτικής metal αισθητικής: την πολύμορφη έκφραση ενός πολυσχιδούς μουσικού οράματος, μιας ασταμάτητης παραγωγικής δύναμης που απαριθμείται σε 6 δίσκους και 5 split και EP, σε πάνω 500 ζωντανές εμφανίσεις στα μεγαλύτερα metal φεστιβάλ του κόσμου (στο πλάι μεγάλων σχημάτων του εναλλακτικού ακραίου ήχου, όπως οι Opeth, Anathema, The Dillinger Escape Plan, Cult Of Luna, Isis κτλ) και σε πάνω από 35 guest συμμετοχές εκλεκτών μουσικών από όλη την Ευρώπη στις επάλξεις τους. Με τα live σόου τους να αναβαθμίζουν την οπτικοακουστική εμπειρία που προσφέρουν μέσω των δίσκων τους, οι The Ocean Collective επανέρχονται στα ελληνικά εδάφη για να υπενθυμίσουν σε παλιούς και νέους οπαδούς πως αποτελούν ένα από τα εκρηκτικότερα και ευρηματικότερα live σχήματα της παγκόσμιας ακραίας μουσικής σκηνής.

Με τις ετοιμασίες του κοινού δισκογραφικού πονήματός τους "Transcendental" να έχουν ήδη ολοκληρωθεί (το split-EP θα κυκλοφορήσει από την Pelagic Records, το προσωπικό label των The Ocean), οι μοναδικοί Mono και οι εκρηκτικοί The Ocean ξεκινούν αισίως και για την κοινή τους ευρωπαϊκή περιοδεία. Στις 8 Νοεμβρίου θα βρεθούν στη σκηνή του Fuzz Club για μια ανεπανάληπτη συναρπαστική κοινή εμφάνιση των σημαντικότερων ίσως εκπροσώπων του ατμοσφαιρικού σκληρού ήχου.

Links:
monoofjapan.com
facebook.com/monoofjapan
soundcloud.com/monoofjapan

theoceancollective.com
facebook.com/theoceancollective

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET