Στα δικαστήρια ο Morrissey εξαιτίας δημοσιεύματος του NME

19/10/2011 @ 11:02
Ανώτατος ειδικός δικαστής εξετάζει αίτημα του Morrissey για προσφυγή στη Βρετανική Δικαιοσύνη, με σκοπό την ποινική δίωξη υπευθύνων του περιοδικού ΝΜΕ για το έγκλημα της δυσφήμισης δια του Τύπου.

Ο ιρλανδικής καταγωγής Βρετανός τραγουδιστής επιθυμεί να στραφεί κατά της IPC Media, εκδοτικής του περιοδικού, και του πρώην συντάκτη Conor McNicholas, λόγω του περιεχομένου συνέντευξης που δημοσιεύτηκε την 28η Νοεμβρίου του 2007.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσίευση, ο Morrissey φερόταν να είχε δηλώσει σε τηλεφωνική συνέντευξη: «...οι πύλες της Αγγλίας έχουν πλημμυρίσει. Η χώρα πετάχτηκε στα σκουπίδια.» και «Παρότι δεν έχω τίποτα εναντίον των ανθρώπων από άλλες χώρες, όσοι περισσότεροι εισρέουν στην Αγγλία, τόσο περισσότερο εξαφανίζεται η βρετανική ταυτότητα.». Οι δηλώσεις αυτές φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ερώτησης σχετικά με την άρνηση του πάλαι ποτέ τραγουδιστή των Smiths να επιστρέψει στην Αγγλία και να ζήσει εκεί. Μέρος αυτών των δηλώσεων είχε τοποθετηθεί στο εξώφυλλο του τεύχους κάτω από τη φωτογραφία του.

Ο Morrissey ισχυρίζεται ότι το εν λόγω δημοσίευμα τον παρουσίαζε σαν ρατσιστή και ξενοφοβικό, αλλοιώνοντας το πλαίσιο των πραγματικών δηλώσεών του, και υποστηρίζει ότι η φήμη του έχει υποστεί σημαντική βλάβη, εξαιτίας αυτού του δημοσιεύματος. Εάν το αίτημά του γίνει δεκτό, θα πρόκειται για μια από τις σπάνιες υποθέσεις δυσφήμισης δια του Τύπου που εκδικάζονται στην Αγγλία. Ο συγκεκριμένος τύπος δικαστικής διαδικασίας δεν έχει τεθεί καθόλου σε λειτουργία τα τελευταία δύο χρόνια και οι Βρετανοί δικαστές τον αποφεύγουν εξαιτίας της δυσχερούς, χρονοβόρας και δαπανηρής φύσης του.
  • SHARE
  • TWEET