Sean Parker (ιδρυτής Napster): «Το Spotify θα ξεπεράσει το iTunes σε δύο χρόνια»

19/03/2012 @ 10:38
Ο ιδρυτής του Napster, Sean Parker, ισχυρίστηκε ότι το Spotify, το νέο εξαιρετικά δημοφιλές πρόγραμμα που παρέχει streaming μουσικών κομματιών σε 14 χώρες (η Ελλάδα προς το παρόν δε συμπεριλαμβάνεται σε αυτές), πρόκειται να ξεπεράσει το iTunes μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η δήλωσή του στο VH1 ήταν η εξής: «Αν το Spotify συνεχίσει να μεγαλώνει σε subscribers και χρήστες με αυτόν τον ρυθμό, πρόκειται να ξεπεράσουμε το iTunes στο ποσό εσόδων που συνεισφέρουμε στις δισκογραφικές εταιρίες μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια».

Ο Parker, τον οποίο ενσάρκωσε ο Justin Timberlake στην ταινία "The Social Network" (2010), κριτίκαρε και τις υπηρεσίες του iTunes: «Το iTunes store, μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε, είναι πάρα πολύ αργό. Μου κάνει εντύπωση!».

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και οι επικριτές του Spotify, όπως ο manager των U2, Paul McGuiness, ο οποίος δήλωσε ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες δεν πρόκειται να το υποστηρίξουν, καθότι δεν βλέπουν να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο οικονομικό όφελος για αυτούς και δεν το θεωρούν νόμιμο επιχειρηματικό μοντέλο.
  • SHARE
  • TWEET