Roger Waters: «Όποιος μιλάει κατά του Ισραήλ καταστρέφει την καριέρα του»

Ο μουσικός εξηγεί γιατί οι συνάδελφοί του φοβούνται να πουν την αλήθεια

21/02/2016 @ 11:36

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Independent o Roger Waters υποστήριξε ότι τον έχουν αποκαλέσει «ναζί» ενώ τον έχουν κατηγορήσει και για αντισημιτισμό.

Ο 72χρονος καλλιτέχνης, είναι μέλος του BDS, τoυ διεθνούς κινήματος που έχει σκοπό το τέλος της ισραηλινής κυριαρχίας στα Παλαιστινιακά εδάφη, και ποτέ δεν φοβήθηκε να πει τη γνώμη του.

«Η μουσική βιομηχανία είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι και στην παραμικρή φωνή εναντίον του Ισραήλ. Οι μόνοι που έχουν μιλήσει ανοιχτά είμαι εγώ, ο Elvis Costello, ο Brian Eno, μέλη των Manic Street Preachers. Δεν υπάρχει κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζω αυτή τη στιγμή, διατεθειμένος να πει το οτιδήποτε. Έχω μιλήσει με πολλούς καλλιτέχνες, και φοβούνται πάρα πολύ. Εάν πουν κάτι δημοσίως  δεν θα έχουν πλέον καριέρα. Θα καταστραφούν. Ελπίζω με αυτό τον τρόπο να ενθαρρύνω ορισμένους από αυτούς να σταματήσουν να φοβούνται, γιατί τους χρειαζόμαστε όλους» ήταν τα λογια του.

Λίγες εβδομάδες πριν, ο Waters είχε κατηγορήσει και τη Γαλλική κυβέρνηση για τη νομοθεσία που θεωρεί πλέον έγκλημα όποιον υποστηρίζει μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ.

  • SHARE
  • TWEET