O Roger Glover αποκαλύπτει γιατί ο Ian Gillan αρνείται να τραγουδήσει το "Child In Time"

«Όταν είσαι 24 ετών, κάνεις τα πράγματα πολύ πιο διαφορετικά από όταν είσαι 74»

26/08/2020 @ 11:31

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο μπασίστας των Deep Purple, Roger Glover, αναφέρθηκε στη επίμονη άρνηση του Ian Gillan να τραγουδήσει στις συναυλίες της μπάντας το κλασικό "Child In Time".

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Glover:

«Αυτό συνέβη κάποια χρόνια πριν. Τράβηξε μια γραμμή και είπε πως δεν πρόκειται να ξανατραγουδήσει αυτό το κομμάτι ζωντανά. Ήταν μια προσωπική του απόφαση, και οφείλαμε να την σεβαστούμε, αφού είναι ο τραγουδιστής μας.

Γράψαμε αυτό το τραγούδι όταν ήμασταν 24, και όταν είσαι 24 κάνεις τα πράγματα με πολύ διαφορετικό τρόπο από όταν είσαι 74 ετών. Πιστεύω πάντως πως το "Child In Time" αμαυρώθηκε εν μέρει από όσα συνέβαιναν εντός της μπάντας εκείνη την περίοδο. Ο Gillan, ένα βράδυ είπε πως δεν μπορούσε να το τραγουδήσει, ένιωθε πως είχε ένα κρυολόγημα.

Ο Blackmore όμως, ξεκίνησε να παίζει στην κιθάρα του την εισαγωγή, με αποτέλεσμα το κοινό να ενθουσιαστεί. Ο Ian λοιπόν τότε, αναγκάστηκε να το τραγουδήσει. Αυτό έγινε λοιπόν ένα σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των δυό τους.

Όσο γερνούσε ο Ian, προσπαθούσε να το τραγουδήσει, δεν ήθελε όμως να νιώθει πως εξαπατά το κοινό. Δεν ήθελε η υψηλή αρμονία να ακούγεται προηχογραφημένη ή από κάποια κιθάρα. Τότε αποφάσισε οριστικά πως δεν μπορεί να τραγουδήσει το "Child In Time". Δεν είναι λοιπόν τόσο θέμα περηφάνειας, όσο το ότι δεν θέλει απλά να το τραγουδήσει.

Πάει καιρός από τότε, δέκα με δεκαπέντε χρόνια».

Το "Child In Time" πρωτοεμφανίστηκε στο κλασικό άλμπουμ "In Rock" των Deep Purple και τελευταία φορά που ακούστηκε ζωντανά από την μπάντα ήταν το 2002.

Στις ηλεκτρονικές μας σελίδες, μπορείτε να ανατρέξετε σε έναν οδηγό δισκογραφίας για την θρυλική μπάντα από την συντακτική μας ομάδα, όπου το "In Rock" συγκαταλέγεται στις κορυφές της δισκογραφίας τους.

Οι Deep Purple, πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο, ονόματι "Whoosh!".

  • SHARE
  • TWEET