Ποιό ελληνικό συγκρότημα θα μας εκπροσωπήσει φέτος στο Wacken Open Air

27/04/2011 @ 11:16
Το Wacken Open Air ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα festival στην παγκόσμια metal μουσική.

Ο ετήσιος διαγωνισμός Wacken Metal Battle συγκεντρώνει επίδοξες ελληνικές μπάντες, η συμμετοχή των οποίων στο festival ίσως είναι ένα από τα κλειδιά που θα τους ανοίξουν την πόρτα της επιτυχίας αλλά και θα τους δώσει τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι η Ελλάδα παράγει πολύ καλά συγκροτήματα, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά του υπόλοιπου πλανήτη.

Φέτος στον τελικό του διαγωνισμού, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, συμμετείχαν οι River Unfed, Winter Flame, Deathclocks, Headshot, Shiverspine, The Voltera Cult, Diablery, με τους τελευταίους να αποτελούν και τη μοναδική πιο extreme μπάντα, αντιπροσωπεύοντας το black metal χώρο. Οι υπόλοιποι από τους συμμετέχοντες κινούνται στο μοντέρνο metal, με τις ανάλογες ηχητικές του εκφάνσεις.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο συναυλιακός χώρος γέμισε από φίλους της εκάστοτε μπάντας για να την υποστηρίξουν. Έτσι, όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε και κάποιες μπάντες που δεν ξέραμε και, γιατί όχι, να τις αγαπήσουμε κιόλας. Τελικά, μετά τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, νικητές αναδείχθηκαν οι Deathclocks.

Εμείς, ως ένα μουσικό μέσο που αγαπάει και στηρίζει αυτές τις προσπάθειες, ελπίζουμε τα μέλη να δουλέψουν σκληρά μέχρι τότε, τους ευχόμαστε να πάνε όσο πιο καλά μπορούν και να σηκώσουν ψηλά για άλλη μια φορά την σημαία του ελληνικού metal. Καλή επιτυχία!
  • SHARE
  • TWEET