Πέθανε ο μπασίστας των "Thriller" και "Off The Wall" του Michael Jackson

«Έφυγε» στα 60 του χρόνια ο Louis Johnson

25/05/2015 @ 15:06
Πέθανε στα 60 χρόνια του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο μπασίστας Louis Johnson, γνωστός από τη συμμετοχή του στο πιο πετυχημένο δίσκο όλων των εποχών "Thriller" του Michael Jackson, αλλά και στο "Off The Wall".

Ιδρυτής της funk μπάντας των πετυχημένων Brothers Johnson, έγινε αμέσως περιζήτητος, με το στίγμα του να παραμένει «αθάνατο» σε τραγούδια όπως τα "Billie Jean" και  "Don't Stop 'Til You Get Enough" του Jackson. «Ποτέ δεν μου έδωσαν έτοιμα μέρη για να παίξω» είχε πει ο ίδιος. «Μου έδιναν το τραγούδι, και απλά μου έλεγαν, παίξε όπως θες»!

Οι Brothers Johnson έπαιζαν μαζί με τον Quincy Jones, παραγωγό μετέπειτα του Jackson ο οποίος δηλώνει: «Ο Louis ''Thunder Thumbs'' Johnson ήταν ένας από τους κορυφαίους. Πάντα τον θεωρούσα ως σημαντικό μέρος όλης της ομάδας παραγωγής μου»

Ο Johnson ως session μουσικός συνεργάστηκε με ονόματα όπως Aretha Franklin, Stevie Wonder, Herb Alpert μέχρι Bill Withers, Björk, Paul McCartney, Phil Collins, Stevie Nicks. Η είδηση του θανάτου του, οδήγησε καλλιτέχνες όπως οι Lenny Kravitz, Bootsy Collins και δεκάδες ακόμα να εκφράσουν την αγάπη τους στα social media.
  • SHARE
  • TWEET